Читај ми!

Одабрани учесници 47. „Гитаријаде“

Жири у саставу Бранимир Локнер, Драгиша Радуловић и Ђорђе Давид одабрао је 12 састава који ће наступити на 47. издању зајечарске „Гитаријаде“, од 1. до 3. августа.

Од 180 валидно пријављених извођача из седам држава жири у саставу Бранимир Локнер, Драгиша Радуловић и Ђорђе Давид одабрао је 12 који ће наступити на 47. издању „Гитаријаде" у Зајечару.

Двадесет седам састава уврштено је у ужи круг, али је након вишечасовног састанка одабрано дванаест који ће свој потенцијал демонстрирати од 1. до 3. августа, када се одржава „Гитаријада".

„Регулатор" (Врњачка Бања), "Scarlet Dust" (Ниш), „Визија" (Скопље), "Marienfeld" (Панчево/Београд), "Helm" (Прибој), "Rolin Humes" (Ријека), „Уземљење" (Београд), „Ућути пас" (Лазаревац), "Obscured" (Нови Сад), "Mud factory" (Врање), "Dolia" (Сарајево) и "Huti Ota Tre" (Зајечар) имена су бендова које је жири у саставу Бранимир Локнер, Драгиша Радуловић и Ђорђе Давид одабрао за наступ у финалу „Гитаријаде", а који ће имати прилику за усавршавање у оквиру Рок Академије.

„Као и претходних година, и ове је било тешко од толиког броја квалитетних извођача одабрати дванаест који ће имати прилику да наступе у завршници „Гитаријаде", али мислим да смо колеге и ја направили добар избор", рекао је Драгиша Радуловић, члан жирија.

У ужем избору поред одабраних нашли су се бендови: "Uncle Sam Decided" (Сарајево), "GodDamn" (Врање), "The Petting Blues Band" (Нови Сад), "Co.Da" (Љубљана), "Infernal Form" (Нови Сад), „Касирке" (Београд), "Alitor" (Инђија), „Манисент и менталност" (Београд), "Human Holographic Element" (Босна и Херцеговина), "Vinyl Slang" (Жупања), "Wolfram" (Нови Сад), "Burning Leaf" (Пирот), "Kickdown" (Београд), „Меда Вук и Сандокан" (Петровац на Млави) и „Неке Фаце" (Зрењанин).

„Интересантно је да се пријавило неколико састава који су већ имали прилику да наступе у такмичарском делу фестивала и неколицина који већ имају по неколико званичних издања, што само потврђује важност ове манифестације. Особеност овог конкурса је да су пријаве послали и бендови чија је каријера започета још осамдесетих година, али су се специјално окупили како би се пријавили за 'Гитаријаду'", додао је Радуловић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара