Читај ми!

Прва „пловидба“ под ведрим небом

„Панонски морнар“ Ђорђе Балашевић „запловиће“ сутра први пут под београдским ведрим небом, на концерту који почиње у 21 час, на Калемегданској тврђави. У продају је пуштено додатних 5.000 карата, а очекује се организован долазак обожавалаца из више од 20 градова бивше Југославије.

Познати кантаутор Ђорђе Балашевић одржаће сутра велики концерт на Калемегдану, најавио је организатор, „Авалон продукција".

После скоро четири деценије каријере током које је одржао скоро 150 концерата у Центру „Сава", биће ово његов први велики концерт под отвореним небом у Београду.

Вишедеценијску традицију распродатих концерата у Центру „Сава", популарни „панонски морнар" замениће историјском локацијом испод бедема Београдске тврђаве.

Због великог интересовања, капацитет концерта је проширен за још 5.000 улазница, а очекује се организован долазак обожавалаца из више од 20 градова бивше Југославије.

Бина ће бити опремљена великим видео екранима на крилима како би сви посетиоци могли да уживају у најбољим концертним детаљима које ће снимати неколико камера високе резолуције.

На бини ће бити постављена посебна расвета и сценографија која прати естетику „Панонске морнарице", Балашевићевог оркестра који броји више око 20 чланова међу којима су тамбураши, ритам секција, гитара, контрабас, виолина, саксофон и Александар Дујин за клавиром.

Систем за звук, који се поставља у парку преко пута Куле Небојша, марке је „Адамсон" и познат је по контролисаном домету, софистицираности и савршено се уклапа у веома захтевну акустичну изведбу која одликује Балашевићев наступ.

„Панонски морнар" на концертима, који неретко трају и више од три сата, изводи своје највеће хитове - Неки нови клинци, Лепа протина кћи, Девојка са чардаш ногама и бројне друге са 14 студијских албума.

Публика у Доњем граду имаће прилику да чује и неке од нових песама, као што је насловна песма целе турнеје и београдског концерта - „Осмех се вратио у град".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара