Читај ми!

„Зелени дан“ у Београд стиже у 14 шлепера

Опрема која ће омогућити да група „Грин деј“ направи рок спектакл у Београду – на бини ширине 44 метра и висине 17 метара, уз 700 светлосних ефеката – у српску престоницу стиже у 14 шлепера.

Панк-рокери „Грин деј" (Green Day) спремају за 27. мај на Калемегдану рок спектакл од скоро два и по сата уз сопствену продукцију која ка Београду путује у 14 шлепера, најавио је организатор „Авалон продукција".

Бенд путује са око 80 сарадника и бинских техничара, који стижу специјалним „најтлајнер" аутобусима.

Сва техника на бини повезана је бежичним сигналом ради неометаног кретања чланова по бини ширине 44 и висине 17 метара. Светлосне ефекте обезбедиће око 700 различитих светлосних уређаја последње генерације.

На бини ће се налазити некад незаобилазни зидови састављени од појачала, пракса са концерата из најбољих дана стадионског рока.

„Грин деј" ове године свирају на неколико стадиона у Европи, међу којима је и „Емирејтс" у Лондону на којем се очекује око 70.000 фанова.

Звезде су и неколико највећих европских фестивала овог лета међу којима су "Rock Im Park", "Rock Am Ring", "BBK Bilbao", "Pinkpop", "Werchter", а посебно се издвајају "Reading & Leeds" фестивали где ће две ноћи узастопно свирати пред око 80.000 људи.

Први и једини наступ групе „Грин деј" у овом делу света, у оквиру једнодневног фестивала "Calling", базиран је на сет листи подељеној у неколико сегмената током којих ће фронтман бенда Били Џо Армстронг мењати своје омиљене гитаре, њих чак девет.

Енергична сет листа садржи у просеку од 25 до 30 песама, међу којима су највећи хитови - од албума Dookie до актуелне студијске трилогије Uno, Dos, Tre, али и понека обрада бендова као што су Blitzkrieg Bop („Рамонси"), We Will Rock You („Квин"), Highway To Hell („АЦ/ДЦ"), Hey Jude („Битлси") или Satisfaction („Ролингстонс").

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара