Читај ми!

Преминуо Реј Манзарек

Реј Манзарек, oснивач и клавијатуриста легендарних „Дорса“, преминуо је у Немачкој од рака, у 74. години.

Клавијатуриста и оснивач бенда „Дорс" (The Doors) Реј Манзарек преминуо је јуче у Немачкој у 74. години, преносе светски медији.

Преминуо је у Розенхајму од рака, окружен породицом, рекла је његов публициста Хајди Робинсон-Фицџералд.

Манзарек је основао „Дорсе" пошто је упознао Џима Морисона у Калифорнији. Група је постала једна од најуспешнијих рокенрол група 1960-их и то је остала и после Морисонове смрти 1971.

Манзарек је остао активан у музици. Једно краће време покушао је да спасе бенд певајући, али се група ипак распала. Свирао је у другим групама, продуцирао неке и радио је на филму.

Био је један од најистакнутијих клавијатуриста у историји рока, нарочито ако се има у виду да је на том инструменту свирао у време када је гитара доминирала рокенрол сценом.

Група „Дорс" позната је по хитовима "Break On Through to the Other Side", "The End" и "Light My Fire" који су симболизовали декаденцију Лос Анђелеса и субкултуру која је јачала у САД.

Бенд, у коме су били и гитариста Роби Кригер и бубњар Џон Денсмор, продала је више од 100 милиона албума.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара