Читај ми!

„Дипеш мод“ – вредело је чекати!

Српска публика их је чекала више од 30 година – Дејв Ган, Мартин Гор и Енди Флечер су им се одужили фантастичним 130-минутним концертом на Ушћу.

Британски бенд „Дипеш мод" (Depeche Mode) наступио је у недељу увече на београдском Ушћу пред око 30.000 људи у оквиру светске турнеје The Delta Machine Tour.

Концерт, који је трајао нешто дуже од 120 минута, почео је песмама Welcome to My World и Angel са новог албума који бенд промовише на турнеји која је први пут у три деценије дугој историји бенда обухватила и Србију.

Уследило је подсећање на ране деведесете уз Walking in My Shoes, потом Precious и први повратак у осамдесете уз Black Celebration са истоименог албума из 1986. године, који се сматра једним од најутицајнијих албума те декаде.

Следе Policy of Truth, још једна песма са новог албума Should Be Higher и Barrel of a Gun, коју због техничких проблема бенд успешно изводи тек из трећег пута, уз извињење харизматичног певача Дејва Гана.

Публика је чула Only When I Lose Myself и When The Body Speaks резервисане за Мартина Гора и његову гитару.

Ган се враћа на бину уз Heaven, песму коју је најавила нови албум, следе Soothe My Soul, Pain That I'm Used To, A Question of Time и Secret to the End.

Праву хистерију у публици изазивају већ први тактови мода једног од највећих хитова бенда Enjoy The Silence са албума Violator, објављеног 1990. године. Све се наставља уз Personal Jesus, а званични део концерта бенд завршава симболично уз Goodbye, што је пракса на овогодишњој турнеји.

После краће паузе бенд се враћа уз акустичну верзију песме Home и Halo уз кадрове Берлина на видео бимовима.

Тридесет хиљада људи потом ђуска уз Just Can't Get Enough објављену давне 1981. године, следе I Feel You и Never Let Me Down Again којом момци из Есекса завршавају дуго очекивани београдски концерт.

Одличан наступ, перфектно озвучење, сјајни светлосни ефекти и видео материјал пратили су „Дипеш мод" који

су пре четири године отказали београдски наступ због Ганове болести.

Бенд на овој турнеји промовише нови албум, тако да публика није чула све велике хитове. На крају наступа обећали су повратак у Београд.

Концерт су организовали "Live Nation", фондација "The State of Exit" и "Pinata doo".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара