Читај ми!

Пре Малмеа „Поподне са Moje 3“

Узбуђење у српском евровизијском тиму расте, јер се такмичење у Малмеу полако примиче. Осам верзија песме „Љубав је свуда“ спремно је за Европу, кофери се пакују, а за последњи дан априла припрема се и „Поподне са Моје 3“.

Тријумф Марије Шерифовић 2007. године једина је победа Србије на „Евросонгу". Велику жељу да тај успех понове имају „Моје 3", трочлана група коју чине Мирна Радуловић, Невена Божовић и Сара Јовановић.

Док српски тим „Песме Евровизије" полако пакује кофере, припрема се и конференција за медије поводом њиховог одласка у Малме, под називом „Поподне са Моје 3".

Дружење са представницама Србије одржаће се 30. априла у 16 часова у холу зграде РТС-а, у Таковској 10.

Поред званичне верзије евровизијске песме Србије Љубав је свуда, аутор Саша Милошевић Маре припремио је чак осам музичких верзија композиције. Девојке су певале на српском и енглеском језику, а своје место на промо-диску нашла је и сасвим специфична инструментална верзија, у којој доминира виолина.

Лимитирана серија евровизијског промо це-деа Србије биће подељен представницима домаћих медија током „Поподнева са Моје 3", а остатак целокупног тиража носи наша евровизијска делегација у Малме, као промотивни материјал српских представница на 58. „Евросонгу".

За наступ на најважнијој музичкој сцени у Европи девојке су се озбиљно припремале, али било је и растерећујућих обавеза.

Једна од њих свакако је била и караоке журка намењена љубитељима евровизијске песме, одржана у „Делта ситију".

После одабира стручне комисије у такмичењу је учествовало 20 извођача који су добили прилику да покажу своје гласовне могућности пред публиком, али и пред специјалним жиријем који су овог пута чиниле Мирна, Сара и Невена.

Извођача је било довољно да присутни чују један мали део евровизијских хитова, али најпопуларнијих у Србији.

Од Молитве Марије Шерфовић, преко хитова Лане моје и Није љубав ствар Жељка Јоксимовића, песме Чаробан у извођењу Нине Радојичић, па све до помало заборављених хитова деведесетих година који долазе из Грчке, Норвешке, са Кипра.

Најдуговечније музичко такмичење на планети и најгледанији музички ТВ шоу своју популарност, али и трајање дугује верним љубитељима „Евросонга", који свих ових година својим разноврсним активностима подржавају и промовишу евровизијске песме, извођаче и доприносе аутентичној чаролији која траје истом снагом већ шест деценија.

Захвалност за дугогодишњу верност, организатори овогодишње „Песме Евровизије" показали су уклањањем столица испред бине у Малме арени и тај простор резервисали су само за ОГАЕ фанове, чланове удружења љубитеља „Евросонга" широм Европе и света. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије