Читај ми!

Преминуо Ричи Хејвенс, легенда „Вудстока“

Ричи Хејвенс, човек који је тросатним наступом отворио први „Вудсток“ пре 44 године, преминуо је у 72. години. Његова песма "Freedom" постала је тада химна фестивала. Издао је више од 25 албума.

Њујоршки музичар Ричи Хејвенс, који је отворио легендарни фестивал „Вудсток" 15. августа 1969. године, умро је у 72. години, јавила је агенција АП позивајући се на саопштење породице.

Хејвенс је наступио први на првом „Вудстоку", певајући уз гитару око три сата током којих је снимљена култна песма Freedom, која је изабрана за троструки албум на коме су и снимци великана рок и фолк музике као то су Џими Хендрикс, Џенис Џоплин, Џо Кокер, Сантана, „Грејтфул дед", „Криденс Клирвотер ривајвал", „Ху" и други.

Каријера до тада мало познатог Хејвенса је добила подстрек тим наступом, а песма Freedom је постала химна фестивала.

АП наводи да је Хејвенс требало да наступа пети, али да је одлучено да он отвори фестивал због кашњења других музичара и група.

Хејвенс је изјавио на 40. годишњици „Вудстока" да је све у његовом каснијем животу и каријери везано за тај наступ.

Снимио је више од 25 албума, а наступао је и као глумац у првој позоришној поставци рок опере „Томи" групе „Ху" и у неколико филмова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара