Читај ми!

„Калексико“ први пут у Србији

Бенд из Аризоне који меша утицаје традиционалне латино музике, кантрија, џеза и инди рока, симболично прозван „Калексико“ по градићу на граници САД и Мексика, представиће се српској публици 7. августа, на Малом Калемегдану.

Амерички алтернативни састав „Калексико" (Calexico) одржаће први пут у каријери концерт у Србији, 7. августа у Београду, на простору тениских терена Одбојкашког клуба Партизан на Малом Калемегдану 2, у организацији промотерске куће „Лонг плеј".

Бенд из Аризоне који меша утицаје традиционалне латино музике, кантрија, џеза и инди рока, симболично прозван „Калексико" по градићу на граници САД и Мексика, долази у Београд у оквиру европске турнеје поводом актуелног албума Algiers (2012).

Певач и мултиинструменталиста Џои Бурнс, који је уз бубњара Џона Конвертина оснивач „Калексика", иначе обојица некадашњи чланови култног састава „Џајант сенд" (Giant Sand), не скрива задовољство због предстојећих бројних свирки пред европском публиком.

„За мене лично добар је осећај кад се повежемо са Европом, јер смо повукли толико утицаја од европске естетике. Мислим да је она утицала на наш сензибилитет и тон", каже Бурнс.

„Лонг плеј" ће ускоро саопштити начин продаје и цене улазница за београдски концерт Калексика.

Иначе, музика групе „Калексико" од почетка, од деби албума Spoke из 1996. године, говори о прашњавим пустињама и усамљеницима који обитавају у њима, спајајући наслеђе кантрија са латино стремљењима, док Бурнс радо истиче и утицај „португалског фада, џеза педесетих, ромске музике, сурфа шездесетих, музике шпагети вестера Серђа Леонеа...". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара