Читај ми!

Есма Реџепова, ипак, на „Еуросонгу“

„Краљица ромске музике“ Есма Реџепова ипак ће представљати Републику Македонију на „Песми Евровизије“, иако је њена првобитно изабрана композиција „Империја“ повучена. Нову шансу да Европи представи „део својих вокалних квалитета“ јој је обезбедила песма „Пред да се раздени“, коју ће извести са Влатком Лозаноским.

Есма Реџепова и поп-певач Влатко Лозаноски, представљаће Македонију на такмичењу за „Песму Евровизије", јавили су македонски медији.

После неуспешног покушаја с песмом Империја која је изабрана, а затим, због низа негативних оцена, повучена из такмичења за „Песму Евровизије", синоћ је у Дневнику на Првом програму Македонске радио телевизије (МТВ) промовисана нова песма.

То је Пред да се раздени (Пре свитања) коју, уз Влатка Лозаноског, на ромском језику пева „краљица ромске музике" Есма Реџепова, а аутор је њен син Симеон Анастасов.

Есма Реџепова је певала и песму која је повучена.

Она је за скопски лист Нова Македонија изјавила: „До сада у 55-годишњој каријери нисам доживела да ми неко врати песму, као што је био случај са Империјом која ми се, руку на срце, више допадала, али за све има први пут".

„Ипак и интерпретацијом Пре свитања моћи ћу да европској јавности покажем део својих вокалних квалитета", сматра Реџепова која је рекла и да се нада великој подршци многобројних обожавалаца и поштовалаца из целе Европе.

Песма Империја је повучена из такмичења за „Песму Евровизије, пре свега због негативних реакција из Грчке на коришћење Александра Македонског у ТВ-споту за ту песму и других алузија на античку историју.

Македонска радио телевизија је по повлачењу већ одабране песме била дужна да до 18. марта достави нову, комплетно завршену песму која ће је представљати на „Еуросонгу", 14-18. маја у Малмеу, у Шведској.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се