Читај ми!

Конча Буика вечерас у Центру „Сава“

Мајстор импровизације, певачица Конча Буика, представиће вечерас српској публици свој јединствени спој фламенка, џеза, соула и блуза.

Певачица Конча Буика, чији је јединствен спој фламенка, џеза, соула и блуза, лист Њујорк тајмс описао као „блистав, величанствен и сјајан", наступиће вечерас у Центру „Сава" у оквиру Гитар арт фестивала.

Буика, која је у Београду допутовала јуче, рекла је новинарима да воли када дође у нову земљу и осети њен снажан идентитет, јер за својим трага целог живота.

„Родитељи су ми из Африке, ја сам рођена у Шпанији. Комшије ми кажу да нисам Шпањолка, рођаци ми кажу да нисам Африканка. Због тога годинама трагам за својим идентитетом, како би требало да се понашам, где су ми корени. Када припадате неком народу, понекад морате да радите и нешто што не желите", испричала је Буика.

„Припадам тамо где се нађем. Сада сам овде (Србија), лепо се осећам, добро ме хране и припадам овде", додала је шармантна певачица.

Буика је рекла да не припрема концертни програм унапред, пошто га увек заборави, па је због тога постала „мајстор у импровизацији".

Себе не доживљава ни као џез, ни као фламенко певачицу.

„Ставите своје надање у слободне ноте и заборавите све остало. Немам знање и не размишљам о ономе што радим. Ноте су паметније од мене. Изађем, отпевам, слободне ноте су у мени спремне да изађу. Људи ми кажу да певам џез, фламенко, фанки, али ја само певам и нисам одговорна за то што ви чујете", рекла је Буика.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се