Читај ми!

Ирско славље уз Марију Дојл Кенеди

Марија Дојл Кенеди, ирска певачица са каријером дугом две деценије, наступиће вечерас први пут у српској престоници, у Дому омладине.

Позната ирска певачица и глумица Марија Дојл Кенеди наступиће вечерас у сали „Американа" Дома омладине Београд, у оквиру првог Београдског ирског фестивала.

„Здраво, Београде, веома се радујемо што ћемо свирати код вас, биће то први пут да наступамо у Београду, у још једном келтском граду... Славићемо ирски фестивал, забављаћемо се, певаћемо. Радујем се сусрету", изјавила је Дојл Кенеди у видео поруци поводом доласка у Београд.

Дојл Кенеди иза себе има две деценије дугу каријеру. Наступала је на познатим фестивалима као што су „Гластонбери", „Оксиџен" и „Кембриџ фолк" пред неколико десетина хиљада људи, али и у малим клубовима.

Играла је у филму The Commitments и серији The Tudors.

Учествовала је у креирању компилације Sirens (2003), на којој су окупљени најиновативнији женски изводјачи као што су Пети Смит, Пи-Џеј Харви, Нене Чери, Ани ДиФранко и Лиса Германо.

На свом првом концерту у Београду, Дојл Кенеди представиће пети соло албум Sing (2012) који се налази на четвртом месту ирске топ листе.

Улазнице за концерт се могу купити на благајни Дома омладине Београда и свим продајним местима „Евентима" по цени од 600 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се