Читај ми!

„Дипеш мод“, песимисти у срцу

Нису очекивали да ће оволико опстати на сцени – Мартин Гор, Дејв Ган и Енди Флечер, људи који већ 33 године стварају, како сами истичу, мешавину органског и неорганског, признају да су увек били песимистички настројени.

Чланови британске синтпоп групе „Дипеш мод" (Depeche Mode), која управо креће на турнеју поводом свог 13. албума, кажу да су потпуно изненађени дуговечношћу бенда основаног 1980. године.

Певач Дејв Ган, гитариста-клавијатуриста Мартин Гор и клавијатуриста Енди Флечер обележиће четврту деценију у музичкој индустрији албумом Delta Machine који се у продаји очекује 26. марта.

„Увек смо били песимисти и никада нисмо гледали много унапред", рекао је Роjтерсу Гор.

Бенд је продао више од 100 милиона плоча широм света од деби албума Speak & Spell 1981. године, пре свега захваљујући хитовима People are People и Personal Jesus.

Јединствени звук и тмурни стихови учинили су ову групу једном од највећих звезда британског новог таласа.

Наслов новог албума Delta Machine (Делта машина) одражава контрадикторне музичке укусе чланова групе, од делта блуза до синтисајзера.

„Сматрамо да је наша музика мешавина органског и неорганског", рекао је Гор.

„Дипеш мод" на своју 17. турнеју креће 7. маја концертом у Тел Авиву, а у Београд стижу 19. маја.

Гор, који је највећи део протекле три деценије провео на путу и који је пре седам година престао да пије, каже да сада другачије гледа на турнеје.

„Уживао сам у последњој турнеји јер је то била прва на којој сам био довољно луцидан да видим све и уживам у концертима и градовима. Због тога се радујем новој", објаснио је Гор.

Живот је бољи и за Гaна, бившег зависника од хероина који је 1995. покушао самоубиство, а годину дана касније умало није умро од предозирања. Гaн је „чист" већ годинaма.

„Живот ми је прогресивно кренуо на боље", рекао је Гaн. „Осећам да учествујем у животу на потпуно другачији начин".

На питање како и даље успева да буде толико активан на бини, 50-годишњи Дејв одговара да, када се нађе пред масом људи која је купила карте, једноставно даје све од себе да их забави.

„Нема ништа горе него када певач буљи у своје ципеле, притом носећи камперску одећу", сматра Ган.

„Ово је рокенрол!" 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се