Читај ми!

Снуп Дог и "Bloc Party" на „Егзиту“

Како се датум почетка „Егзита“ приближава, јасно је да ће Петроварадинска тврђава бити посута музичким звездама. Легендарни Снуп Дог и инди-рок бенд "Bloc Party" најновија су имена чији је долазак потврђен.

Легенда хип-хоп музике Снуп Дог и један од највећих светских бендова инди-рок сцене "Bloc Party" наступиће на „Егзит" фестивалу који ће трајати од 10. до 14. јула.

Тачно је две деценије од сада већ историјског деби албума Doggystyle, који је претворио лик Снуп Дога у планетарни феномен. Реч је о издању које је на незабораван начин, не губећи на звучној озбиљности, унело оштар улични хумор у свет хип-хопа, којим су у то време владали углавном разни музички гангстери.

Данас је Снуп један од најпрепознатљивијих музичара света. Тај статус зарадио је вешто комбинујући своју највећу љубав, реп музику, са другим музичким стиловима кроз сарадње са поп звездама као што су Кејти Пери и Алиша Киз, али и продуцентима електронске музике попут Дејвида Гете и Боба Синклера.

Стара фасцинација Јамајком, као и ново име Снуп Лајон најављују његов следећи албум Reincarnated, али и документарни филм који прати његово путовање по том карипском острву.

Посебан специјалитет овогодишњег „Егзита" биће и "Bloc Party", који спадају у елиту савремене глобалне алтернативне рок културе. Ово ће бити њихов премијерни наступ пред публиком у Србији и региону.

После успеха првог сингла She's Hearing Voices, својим деби албумом Silent Alarm обезбедили су статус инстант звезда инди-рок сцене, освајајући награду за албум године и најбољи нови бенд, према избору најутицајнијих музичких часописа.

После паузе од четири године, у 2012. издали су дуго очекивани, повратнички албум Four, који је доживео велики успех и изазвао бројне позитивне критике.

„'Bloc Party' је бенд који на 'Егзиту' затвара један магични круг, имајући у виду да смо 'Франц Фердинанд' и 'Арктик манкиз', представнике ове бриљантне генерације британских рок револуционара већ имали прилику да чујемо на Петроварадинској тврђави", наводе организатори фестивала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара