Читај ми!

„Смак“ протутњао Ареном!

Има наде за рок у Србији, порука је коју је публика послала са концерта групе „Смак“. Спектакл пред препуном Ареном почео је песмом „Кад спаваш сам“, убрзо су стигли „Шумадијски блуз“, „Људи није фер“, „Иди“, „Јужни воз“, а „Даире“ су означиле крај. Узаврелу атмосферу направила је оригинална постава бенда, окупљена после две деценије, појачана актуелним певачем Најдом.

Крагујевачка група „Смак", једна од најважнијих у историји српске рок музике, одржала је концерт у препуној Комбанк арени.

Након 20 година синоћ су поново заједно наступили чланови из оригиналне поставе из седамдесетих година прошлог века: гитариста Радомир Михајловић - Точак, певач Борис Аранђеловић, басиста Зоран Милановић и бубњар Слободан Стојановић - Кепа.

Партер никад није био пунији, а и сва места на доњим и горњим трибинама била су заузета, па се процењује да је у Арени било око 20.000 људи.

Уочи концерта формирали су се дуги редови испред улаза. Дошло је и до туче и полиција је морала да интервенише.

Када се са кашњењем, уместо „Смака", на сцени Арене појавила предгрупа „Хипнагога слике", већ нестрпљива публика дочекала их је негодовањем.

У 21.15 чланови крагујевачког бенда појавили су се на сцени и засвирали Кад спаваш сам.
Публика је скандирала „Точак, Точак", а уследио је Шумадијски блуз, са специјалним гостом Пером Џоом.

Песма Људи није фер изазвала је брујање препуне Арене, вриску, аплаузе.

Након нумере Професор, Аранђеловића је заменио актуелни певач бенда Дејан Најдановић Најда који је отпевао Пети мај, Мирис њен, Иди, Можда имам времена, Јужни воз.

Брзе песме заменио је лагани ритам и нумере El Doomo и Блуз у парку у извођењу Бориса Аранђеловића.

Легендарна Црна дама означила је крај регуларног дела. Без паузе и уобичајног ишчекивања биса, али уз бурне аплаузе публике, уследио је наставак концерта.

Најбоље је, наравно, остављено за крај. Сателит је „запалио" публику која је и по завршетку песме наставила да пева хорски без музичке пратње.

Узаврелу атмосферу сменила је мирнија реакција публике током баладе Плава песма и емотивне Зајди, зајди, а Точак је окупљене одушевио инструменталом Укор.

„За крај имамо још једну, лепу песму", поручили су рокери, а из публике су се зачули повици: „Даире, даире, даире".

Великим хитом Даирe концерт је и завршен.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара