Читај ми!

"2Cellos" вечерас са Стефаном Миленковићем

Класичан звук, па поп и рок мелодије ношене снагом два виолончела. После бројних светских бина на сцену у Центру „Сава“ стиже дуо "2Cellos", који чине Лука Шулић и Стјепан Хаусер. Гости концерта ће бити виолиниста Стефан Миленковић и бубњар Душан Крањц.

Млади и талентовани виолончелисти Лука Шулић и Стјепан Хаусер, који чине дуо "2Cellos", после многобројних наступа широм света са значајним музичарима, стижу вечерас пред београдску публику. 

Концерт у Центру „Сава" ће, како су најавили на конференцији за новинаре, почети извођењем композиција класичне музике, а затим ће прећи на обраде поп и рок мелодије којима су привукли пажњу јавности.

Сазнавши да је познати српски виолиниста Стефан Миленковић, њихов идол из детињства, у Београду, Шулић и Хаусер су га позвали да наступи са њима, што је Миленковић прихватио.

Придружиће им се и бубњар Душан Крањц.

На репертоару популарног дуа су обраде хитова Smells Like Teen Spirit (Нирвана), With Or Without You (U2), Welcome To The Jungle (Guns n' Roses), The Resistance (Мјуз), Use Somebody (Kings of Leon), Viva La Vida (Колдплеј) и друге.

Атрактиван наступ и одлична увежбаност хрватског дуа достигла је метеорски успех и велику популарност након што су на сајт Јутјуб поставили снимак извођења песме Smooth Criminal Мајкла Џексона.

За само неколико седмица, видео је постао сензација на интернету са више од пет милиона прегледа и донео им је потписивање уговора са издавачком компанијом "Sony Masterworks", али и позив Елтона Џона да му се придруже на светској турнеји.

У јануару ће објавити други албум, а затим их очекује турнеја по Европи, Америци, Аустралији, Јапану и, како кажу, „заузети су до 2016. године".

Улазнице за њихов београдски концерт продају се по ценама од 1.500, 2.200, 2.500, 2.800 и 3.300 динара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара