Читај ми!

Певали за жртве олује „Сенди“

Роџера Вотерса, „Ролингcтонсе“, Билија Џоела, Алишу Киз, Адама Сендлера и многе друге уметнике удружио је хумани циљ – прикупљање средстава за жртве олује „Сенди“. Заједно су наступили у Њујорку пред 13.000 људи.

Плејада звезда окупила се у Медисон сквер гардену у Њујорку и удружила таленте, на историјском концерту у корист жртава олује „Сенди", преносе светске агенције.

Концерт „12–12–12" отворили су Брус Спрингстин и "Е Strееt Band", а после пет сати окончан је наступом Пола Макартнија, коме су друштво правили Дајана Крол и чланови групе „Нирвана" Дејв Грол и Крист Новоселић.

Пред 13.000 људи у публици, звезде су се смењивале. Међу њима су били Роџер Вотерс, „Ролингстонси", Били Џоел, Алиша Киз, Крис Мартин у дуету са Мајклом Стајпом из групе "R.Е.M.", Еди Ведер, Пи Диди, Кање Вест, као и комичари Џон Стјуарт, Стив Колберт и Адам Сендлер.

Међу славнима који су се јављали на телефон у телетону били су Челси Клинтон, Сузан Сарандон, Вупи Голдберг, Џејмс Гандолфини и Кенет Парсел.

Концерт је преношен на 37 телевизијских станица у САД, као и на бројним интернет сајтовима и радио-станицама.

Преносило га је, или ће га одложено приказати, 200 телевизија широм света, а организатори су проценили да ће га широм планете видети две милијарде људи.

Приход од концерта намењен је организацији „Робин Худ", која помаже жртвама олује „Сенди", која је 29. октобра погодила североисточну обалу САД.

У олуји је погинуло 120 људи, а уништено је стотине хиљада станова и фирми, као и бројна инфраструктура.

Седам недеља касније, десетине хиљада људи и даље нема струју, топлу воду и грејање, а још није пронађено дугорочно решење за хиљаде становника у најтеже погођеним приобалским зонама.

Бела кућа је 7. децембра од Конгреса затражила 60 милијарди долара за помоћ најтеже погођеним савезним државама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се