Читај ми!

„Вива вокс“ почео у великом стилу!

Мини серија концерата познатог вокалног састава „Вива вокс“ у Центру „Сава“ отворена је грандиозним наступом. Песме "Bohemian Rhapsody", „Срце“, "Always look on the bright side of life" и, наравно, "Du hast" на „Вива вокс“ начин, судећи према реакцијама публике, љубитеље добре хорске музике не могу оставити равнодушним.

Хор „Вива вокс", састављен од 37 младих, талентованих певача, који изводе обраде познатих поп и рок песама, одржао је синоћ у Великој дворани Центра „Сава" први од три најављена концерта и доживео стојеће овације од скоро 4.000 људи.

Уз обраду песме Rockin in the free world (верзија коју изводи бенд "Pearl Jam") чланови састава ушетали су на сцену праћени аплазуом и узвицима одушевљене публике, махом младих људи.

У мраку, са лампама у рукама којима су наизменично осветљавали своја лица, чланови популарног хора почели су концерт песмом Амено.

Следио је још громогласнији аплауз након чега се окупљенима обратила диригенткиња Јасмина Лорин, уз извињење, пошто је заборавила све што је мислила да каже и видно дирнута реакцијама публике, захвалила им на подршци.

Чланови хора су се потрудили да уз сваку песму припреме и одговарајућу кореографију, светлосни ефекти и по који реквизит били су само допуна хитова које су изводили у својим аранжманима.

Публика се присетила песама Mamma Mia групе „Аба", Рама лама динг донг („Вампири"), Либар (Џибони), Bohemian Rhapsody („Квин"), Circle of Life (Елтон Џон), теме из серије Пријатељи...

Свој репертоар, на одушевљење публике, обогатили су песмама Срце („ЕКВ"), Feeling good (Нина Симон), Always look on the bright side of life (Монти Пајтон) када се чак спустио облак са плафона, а светлосним ефектима су дочаране промене временских прилика од севања до сјаја сунчаног дана.

Чланице хора отпевале су Voules Vous Coucher Avec Moi, а битбоксер Тихомир Јованић је, осим транспарента са изјавама љубави, након кратког соло наступа, од девојака из публике добио и плишаног меду.

Еуфоричне рекације „Вива вокс" је заслужио извођењем мало живљих, и самим тим, компликованијих нумера као што су By the way групе „Ред хот чили пеперс" и  „Нирванина" Smells Like Teen Spirit.

Интерпретација песме Killing in the name of бенда "Rage against the mashine" свакако је, судећи према реакцијама присутних, обележела концерт.

Незаобилзна је била и песма бенда „Рамштајн" - Du hast која сваки пут већ првим тактовима измами влики аплауз.

Поновно извођење мелодије Амено на бис праћено је тапшањем у ритму, да би хор концерт затворио миксом песама бенда „Продиџи" и кишом конфета уз светлосни шоу који је све време допуњавао њихов наступ.

Хор „Вива вокс", због великог интересовања, наступа и 2. и 3. децембра, такође у Центру „Сава".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара