Читај ми!

Блуз на рокерски начин

Модерни сакупљачи памука, како себе називају момци из младеновачког бенда "Cotton Pickers" објавили су први албум под називом "Slaughterhouse Blues" за „Лонгплеј“. Иако њиховом музиком одише блуз звук, такође има доста елемената рока.

Блуз рок бенд "Cotton Pickers" објавио је први албум Slaughterhouse Blues, за београдску промотерску и издавачку кућу „Лонг плеј".

Певач и гитариста Јован Степић, који уз брата, басисту Ивана Степића и бубњара Уроша Угриновића, чини "Cotton Pickers", описао је албум као „добар однос душе и дисторзије".

Снимили су десет нумера које, како кажу, „одишу енергијом, али има и пар ствари које могу да се наметну емотивнијим слушаоцима".

„Албум је доста тврђи од издања конвенционалних блуз извођача, са пуно елемената рока, што самим тим треба да буде пријемчивије публици. Зато с пуним правом можемо себе звати рок бендом, који инспирацију тражи у емотивним блуз пасажима", објаснио је Степић.

Промоција албума биће одржана 6. децембра у Центру за културу Младеновац.

„Зна се да је колевка блуза амерички југ, где су црнци радећи као робови на плантажама памука стварали музику која је била инспирисана њиховим болом и тешким условима у којима су живели. На неки начин и ми се нажалост, живећи у овом времену и у овој земљи, можемо назвати модерним сакупљачима памука", објаснили су чланови бенда инспирацију за име бенда.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара