Читај ми!

Марк Нофлер у априлу у Арени

Један од најбољих гитариста данашњице и некадашњи фронтмен британског рок бенда "Dire Straits" Марк Нофлер одржаће концерт у Комбанк арени 30. априла 2013. године. Нофлер је спремио и нови албум "Privateering" са чак 20 нумера које су резултат његове повећане инспирације.

„Глас и гитара" легендарне групе "Dire Straits", аутор свих њихових песама, али и много више од тога, Марк Нофлер наступиће у оквиру турнеје, у Београду, у Комбанк aрени (Београдска арена), 30. априла 2013. године.

Прослављени рокер, који је недавно примио највеће признање за музичке ауторе у Великој Британији, награду за животно дело „Ивор Новело", најављује турнеју 2013. године као део промоције најновијег албума Privateering који ће "Universal Music" објавити 3. септембра.

Турнеја ће трајати током априла, маја, јуна и јула 2013. и бројаће 72 наступа у 25 европских земаља, а један од градова биће и Београд.
 
Privateering је Марков осми соло студијски албум и, будући да има 20 песама, прво двоструко издање у његовој каријери дугој 35 година.

„Што сам старији, све више желим да пишем", изјавио је Нофлер и додао да више него икада ужива у писању, снимању и свирању.

Нофлер и његов осмочлани бенд једва чекају да крену на турнеју 2013. године. „Као да сам капетан малог борбеног брода, уживам да будем део тима на турнејама".

Осим новог материјала, Марку не смета када публика на концертима тражи старе песме и са задовољством их и даље изводи.

Именован за једног од најбољих гитариста свих времена, продао је 120 милиона копија албума у својој "Dire Straits" и соло каријери.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије