Читај ми!

„Дјуран Дјуран“, звезде првог дана

Прво вече „Егзита“, једног од најбољих светских музичких фестивала, обележила је група „Дјуран Дјуран“. Легендарни енглески бенд је, од поноћи, публику забављао старим и новим хитовима.

Концертом београдског бенда „Кришке", на Петроварадинској тврђави синоћ је почео 13. међународни музички фестивал „Егзит" (Exit) који ће ове године, према очекивањима организатора, посетити између 150.000 и 200.000 посетилаца из читавог света.

Како је Танјугу синоћ рекла портпаролка „Егзита" Маја Ковачевић, никакве званичне церемоније отварања није било.

Капије „Егзита" отворене су у 17 сати, а у првих два-три сата на Петроварадинску тврђаву је дошло око три хиљаде посетилаца, али је на улазима била све већа гужва како се приближавао почетак концерта легендарног бенда „Дјуран Дјуран" (Duran Duran), звезда прве вечери.

Њихов концерт био је заказан за поноћ на Главној бини и за многе посетиоце представљао је право отварање Фестивала.

Пре бенда из Бирмингема наступио је амерички трио „Госип" (Gossip), па је Сајмон Ле Бон искористио прилику да позове певачицу Бет Дито да заједно отпевају хит "Notorious".

Публика је, ипак, најбоље одреаговала на песму "Ordinary World", најављену као „песму о преживљавању тешких времена".

Синоћ су наступили и бендови „Скиндред" (Skindread) и „Стрит догс" (Street Dogs), италијански ди-џеј Авићи и други.

На Петроварадинској тврђави постављена је 21 бина, док је једна бина монтирана у „Егзит" кампу и намењена је за дневне програме.

Капацитет „Егзит" кампа од 4.000 шатора потпуно је попуњен и у Новом Саду је веома тешко наћи слободно место у хотелима, мотелима и другим угоститељским објектима.

Вечерас маскенбал

Организатори фестивала најавили су да ће вечерашње друго вече фестивала бити у знаку маскенбала и позвали посетиоце да смисле што маштовитије маске.

Идеја за организовање маскенбала и карневала јавила се јер се друго вече 13. „Егзита" одржава током петка 13. за који се верује да је баксузан дан.

Организатори су нагласили да је и сам барокни околиш Петроварадинске тврђаве инспиративан и да може посетиоцима дати идеју за учешће у „највећем маскенбалу у овом делу света".