Читај ми!

Почела „Егзитманија“!

Четвородневна новосадска журка је почела! Један од највећих европских музичких фестивала током 13. издања угостиће посетиоце и око 400 извођача из целог света на Петроварадинској тврђави. Вечерас наступају „Дјуран, Дјуран“, „Госип“, Едо Маајка...

На Петроварадинској тврђави у Новом Саду, вечерас је почео 13. „Егзит", међународни музички фестивал, који ће трајати четири дана.

У 20 сати почео је програм на Главној бини, на којој ће после домаћих састава око поноћи наступити „Дјуран Дјуран".

Током четири дана, Фестивал ће угостити више од 400 извођача на 22 бине, а други дан, петак 13, биће у знаку маскенбала.

Организатори најављују једну од највећих журки под маскама, која је виђена на овим просторима.

„Први ће наступити 'Крушке', затим 'Госип', а у поноћ нас очекује 'Дјуран, Дјуран'. Свакако данас треба послушати и шведску електронску атракцију на Денс арени", поручио је портпарол Фестивала Срђан Марјановић.

Организатори саветују посетиоце да прве вечери не пропусте наступе Еда Маајке на Фјужн стејџу, легенде панк музике „Стрит догсе" на Екплозив стејџу, као и неколико најзвучнијих имена шпанске електронске музичке сцене на Суба стејџу.

Према речима директора „Егзита" Бојана Бошковића, година је била тешка за организацију Фестивала, али све тече по плану и све је спремно за четири дана „још једног најбољег 'Егзита' до сада".

 „За сада је све у најбољем реду, тако да ћемо спремно дочекати хиљаде младих људи и уметника из целог света у Новом Саду", рекао је Бошковић.

Амбасадор Велике Британије Мајкл Девенпорт потврдио је да се очекује да ће из те земље на новосадски фестивал доћи више хиљада младих, а амбасада ће у фестивалском кампу имати и своје представништво.

„Овај фестивал ужива веома позитивну репутацију у Великој Британији и сви су одушевљени искуствима која овде стичу. Сигуран сам да ће тако бити и ове године", оценио је Девенпорт.

Очекује се да ће „Егзит", чије се капије званично отварају у 18 сати, ове године посетити између 150.000 и 200.000 људи, од којих ће велики део доћи из иностраства и региона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се