Читај ми!

Крај бенда „Чамбавамба“

Захвалили су свима на сарадњи и разишли се – британска група „Чамбавамба“ од јуче не постоји. Једноставно, животне обавезе члановима бенда после 30 година не дозвољавају да посвете довољно времена и ентузијазма музици.

После 30 година, британски анархорокери „Чамбавамба" се разилазе.

На свом сајту су написали: „Крај", захвалили свима који су учествовали у њиховом раду – од бивших чланова, до продукцијских кућа, агената и, наравно, обожавалаца. 

Најпознатији по свом мегахиту "Tubthumping" из 1997. године, бенд је формиран у Барнлију, у Енглеској 1982. године.

Током тродеценијске каријере мешали су панк и поп са политичким активизмом.

„'Чамбавамба' је био наш начин да уперимо прст у императоре, да испричамо наше верзије истине. Пружио нам је задовољство да наступамо уживо, пишемо песме и певамо заједно – дао нам је шансу да будемо део широке коалиције активиста и изазивача, оптимиста и оних који постављају питања", наводи се у саопштењу.

„Али на крају се остатак наших живота испречио на путу и нисмо могли групи да посветимо време и ентузијазам какве она заслужује."

Пре него што „окаче гитаре, трубе и фудбалске чегртаљке о клин", како су написали, наступиће још неколико пута ове године и прогласиће фајронт. Датуме још нису навели.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се