Читај ми!

Готје и Адел најпродаванији

У првој половини 2012. године врх америчке листе најпродаванијих албума суверено држи "21" Британке Адел. Најпопуларнији сингл је нумера "Somebody That I Used To Know" Јутјуб сензације Готјеа.

Као и колеге из организације "British Phonographic Industry" пре неколико дана, и америчка агеција "Nielsen SoundScan" објавила је статистике у вези са тим која су музичка издања била најпродаванија у првој половини ове године.

Интересантно, мада су бројеви другачији, најпродаванија издања на тржишту САД су идентична онима у Британији - на врху листе најтраженијих албума је поново Адел и 21, који је од првог јануара продат у тиражу од 3,6 милиона примерака, док најпродаванији сингл има Готје - у питању је, наравно, Somebody That I Used To Know, који је успео да се прода у 5,5 милиона копија.

Што се албума тиче, на другом месту се налази Лajонел Ричи са издањем Tyskegee, које се продало у 912.000 примерака, а на месту број три су "One Direction" са издањем Up All Night које је продато у тачно 899.000 копија.

Да у области продаје носача звука није баш све сјајно сведочи и напомена агенције "Nielsen SoundScan" да је ово и прва половина једне музичке године, за 21 годину колико надгледају продају музичких издања у САД, да је у току шест месеци само један једини албум успео да премаши број од милион продатих примерака - прошле године их је ипак било два (поново 21, и Лејди Гага са Born This Way).

Такође, ове године је до сада свега 11 албума успело да премаши тираж од пола милиона продатих примерака, у поређењу са 16 колико их је било прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се