Читај ми!

Зајечарска гитаријада као некада

Зајечарска гитаријада поново ће демо рок бендовима из свих бивших југословенских република пружити прилику да се прославе. Са две бине од 9. до 12. августа одјекиваће хитови „Бајаге и инструктора“, „Хладног пива“, „Обојеног програма“...

Чувена Зајечарска гитаријада, манифестација тог формата са најдужим стажом на свету, од ове године поново је отворила врата за демо извођаче са целог простора некадашње Југославије.

Од 9. до 12. августа у Зајечару, граду са титулом „најрокерскијег" на подручју некадашње Југославије, одржаће се надалеко позната Гитаријада која је током претходних 45 издања била одскочна даска многим бендовима.

Жири у саставу Драгиша Радуловић, Бранимир Локнер и Ђорђе Давид од више од 170 пријављених демо бендова издвојио је 117 са валидним пријавама, од којих је стручном анализом одабрано 12 који ће имати прилику да се боре за престиж и вредне награде.

„Посао нам није био нимало лак. Из године у годину квалитет извођача на овдашњим просторима рапидно расте. Ипак, тешком муком издвојили смо двадесетак, од којих смо касније изабрали 12 најбољих. Сигуран сам да ће публика уживати у наступима такмичара, који ни у ком сегменту по квалитету не заостају за већином афирмисаних имена", рекао је музички уредник и промотер Гитаријаде Драгиша Радуловић.

"Black Division" (Осијек), "Charna" (Бања Лука), „Бас и стега" (Београд), "My Last Suicide" (Бања Лука), „Рђа" (Београд), "Case Remnant" (Зрењанин-Београд), "Black Joker" ( Пирот), "Super Confusion" (Кикинда), "Void Inn" (Београд), "Lates" (Београд), „В.И.С. Нови дан" (Зајечар) и "NL8" (Зајечар) су бендови који ће наступити у такмичарском делу Гитаријаде.

Одабрани бендови имаће прилику да од 23. до 30. јула учествују у Рок академији у Зајечару коју организује Тимочки омладински центар.

Полазници Академије низом радионица моћи ће да унапреде своје знање из неколико области важних за функционисање једног бенда.

За сам рад и предавања задужене су организације са руте "Е761", "Alter Art" и "Academica".

Програм Гитаријаде одржаће се на две позорнице: World Music Stage и Rock Stage.

Програм планиран за World Music Stage биће откривен у наредних неколико дана, а међу извођачима који ће наступити на Рок бини су „Бајага и инструктори", „Хладно пиво", "Eyesburn", „Обојени програм" и „Лет 3".

Организатори су најавили да ће се на Рок позорници појавити још једно велико име рок сцене, али за сада нису хтели да открију о коме је реч.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се