Читај ми!

Џез награда за Кустурицу

Утицај славног српског редитеља Емира Кустурице на светску музику и еволуцију џеза учинио га је деветим лауреатом награде „Антонио Карлос Жобим“.

Прослављени филмски режисер Емир Кустурица примио је награду „Антонио Карлос Жобим" престижног Међународног џез фестивала у Монтреалу.

Кустурица је девети добитник те награде, која се додељује „уметницима за њихов истакнут утицај на пољу светске музике и чији је утицај на еволуцију џеза и културног прожимања светски препознат", наведено је у саопштењу жирија фестивала.

Награда Кустурици уручена је на 25. годишњицу фестивала, а Кустурица је у Монтреалу одржао концерт са својом групом „Но смокинг оркестра".

Награда коју је добио установљена је 2004. године и носи име по познатом бразилском музичару Антонију Карлосу Жобиму.

Пре Кустурице, престижну награду добили су Јусу Н'Дур (2011. године), Ричард Бона (2010), Тутс Мајталс (2009), Жилберто Жил (2008), Анжелик Киђо (2007), Салиф Кеита (2006), Калед (2005) и Ибрахим Ферер (2004).

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије