Читај ми!

Додела БЕТ награда у знаку Витни Хјустон

Афроамеричким уметницима и спортистима синоћ су додељене награде БЕТ, а музички део церемоније протекао је у знаку недавно преминуле певачице Витни Хјустон. Одата почаст и Дони Самер.

Бијонсе и Крис Браун добитници су главних БЕТ (Black Entertainment Television) музичких награда које се додељују тамнопутим извођачима, а церемонију обележило је и емотивно присећање на покојну диву Витни Хјустон, преносе светски медији.

Бијонсе је синоћ проглашена за најбољу R'n'B уметницу док је Браун проглашен за најбољег мушког извођача. Бијонсин супруг Џеј-Зи и Кање Вест проглашени су за најбољу групу захваљујући свом хит албуму Watch the Throne.

Највише пажње изазвало је мини почасни концерт посвећен Витни Хјустон која је преминула у фебруару.

Мараја Кери, обучена у блиставу златну хаљину, присећала се анегдота из сусрета са певачицом и хита I Will Always Love You.

„Недостаје ми. Недостаје ми њен глас и смех, али ћемо увек имати музику. Увек ћемо имати глас у који смо се заљубили, који нас је инспирисао, увек ћемо имати моју пријатељицу Витни Хјустон", рекла је Мараја Кери.

Певачица Моника извела је хит Хјустонове Love The Lord. Касније јој се на сцени придружила Бренди са песмама I'm Your Baby Tonight и I Wanna Dance With Somebody.

Брат Витни Хјустон отпевао је Where You Are, док је њена мајка Сиси уз овације отпевала Bridge Over Troubled Water. Почаст је завршена хитом I'm Every Woman у извођењу Чака Кан.

На додели награда, почаст је одата и Дони Самер, Дику Кларку и Дону Корнелијусу.

Награде БАТ додељују се црним музичарима, глумцима и спортистима у 20 категорија и емитују се на БЕТ телевизији.

Џеј-Зи и Кање Вест добили су и награду за најбољи спот, Браун је проглашен за најбољег мушког R'n'B извођача, док је репер Биг Шон најбољи млади уметник.

Најбоља хипхоп уметница је Ники Минаж док је комичар Кевин Харт проглашен за најбољег глумца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије