Читај ми!

Домаћи рок за крај "Belgrade Calling"-а

Неколико хиљада фанова домаћих бендова искористило је слободан улаз како би уживало у рок звуку последње вечери фестивала "Belgrade Calling". Наступили су „Бјесови“, „Сви на под“, „Ева Браун“, а звезде вечери били су момци из „Дарквуд даба“.

Након легендарног Озија Озборна, група "Faith No More", "Public Enemy", "Cult", публику на Ушћу раздрмали су домаћи рок бендови, у оквиру завршнице четвородневног фестивала "Belgrade Calling".

„Стрејт Мики енд д бојс", „Снејкс, шаркс енд плејнс", „Бјесови", „Сви на под", „Ева Браун", „Блок аут", „Дарквуд даб" наступили су пред неколико хиљада посетилаца у финалу турнеје Јелен топ 10, а након њих и бендови „Канда Коџа и Небојша" и „Горибор".

Звезде последње вечери били су момци из бенда „Дарквуд даб" који су публици пружили „Нешто непредвидиво".

Први "Belgrade Calling" обележило је свакако гостовање чувеног фронтмена групе "Black Sabbath", Озија Озборна, чији је наступ, по процени организатора, претходних дана привукао највећи број људи, између 13.000 и 14.000.

Ништа мање запажен био је и концерт славних рокера из Сан Франциска - "Faith No Мore", који су на белој бини окружени цвећем енергичном свирком прошетали кроз хитове Evidence, Easy, Ricoshet и завршили српском песмом Ајде, Јано.

Млађа публика уживала је у хитовима нове звезде светске музичке сцене Џеси Џеј, електро нумерама дечка који обећава Егзампла и дуа „Орбитал", као и уз друштвено ангажоване песме хип-хоп ветерана "Public Enemy".

Прве вечери фестивала, према подацима организатора, концерте Џеси Џеј и Егзампла пратило је око 11.000 посетилаца, док је на концерту "Faith No More" било око 12.000 људи. Последње вечери улаз је био слободан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије