Читај ми!

Озијева екипа спремна за Београд

Контроверзни Ози Озборн и његова седмочлана екипа музичара спремна је да загреје публику на Ушћу 28. јуна у оквиру "Belgrade Calling" фестивала. Да би велики Ози врхунски извео хитове групе „Блек сабат”, али и песме које су обележиле његову соло каријеру постараће се тим од више од 40 људи, одговоран за опрему у седам шлепера.

Чувени певач групе „Блек сабат" и, према оцени многих, највећа икона рок и метал музике, Ози Озборн, који ће 28. јуна наступити на фестивалу "Belgrade Calling" на Ушћу, у Србију долази са својим тимом.

Екипа која прати Озборна, како је навео организатор фестивала „Авалон", броји више од 40 особа, опрему довози у седам великих шлепера.

Постава бенда која ће са Озборном извести неке од култних песама из његове соло каријере, али и све највеће хитове групе „Блек сабат" има седам чланова међу којима је и славни гитариста Слеш.

Занимљиво је да је Томи Клуфетос дошао у Озијев бенд да би заменио бубњара Мајка Бордина, који се у међувремену вратио у матични бенд "Faith No More" чији наступ следи 29. јуна, дан после Озија Озборна и плејаде великих мајстора које сматра својим пријатељима.

Озборн и његов тим нису показали превелике захтеве за организаторе, а највећим делом јер се продукцијски ослањају на сопствену опрему и екипу стручњака која их прати.

Ипак, ова пажљиво одабрана група музичара има минималне захтеве, а то су да уместо пластичних чаша користе папирне и желе да увек имају довољно сокова од цеђеног воћа, те да им се обезбеди неколико десетина мањих црних пешкира за сцену.

Незаобилазни су и специјални ефекти и пиротехника без које би тешко било замислити метал спектакл какав су већ приредили широм Европе.

На листи песама су хитови групе „Блек сабат" у чијем ће извођењу уместо оболелог гитаристе Тонија Ајомија доћи његов следбеник у свету најбољих гитариста - Слеш.

Бравуре Зака Вајлда публика ће моћи да чује исте вечери и у његовом матичном бенду "Black Label Society", после којих на сцену излазе "The Cult", док се Вајлд припрема за дугу сет листу са Озијем и пријатељима.

Цене једнодневних улазница се крећу од 3.490 до 4.500 динара, док се за 5.990 може купити дводневна улазница. Тродневна улазница кошта 7.990 динара, а улаз на фестивал 30. јуна слободан је за све посетиоце.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво