Читај ми!

Сјајно певаш, Београде!

Публика на београдском Ушћу била је одушевљена „Металиком“, као што су и чланови најпопуларнијег америчког хеви метал састава били одушевљени „хором“ од 30.000 људи. Више хиљада фанова окупило се иза ограде и у хитовима са "Black" албума уживало ван концертног простора. Песме са петог, по мишљењу многих и најбољег албума, свирали су обрнутим редоследом.

Када се каже за групу да је легенда, тешко се може замислити да тај неко изгледом, свирком и снагом оставља утисак какав је „Металика" оставила ове вечери пред Београђанима.

Према подацима организатора, око 30.000 људи скакало је и певало хитове са најбољег албума групе поводом 20 година од његовог објављивања.

Турнеја „Металике" је, за разлику од претходног концерта који су овде имали, посвећена њиховим највећим хитовима са Black албума, те није тешко замислити у којој је мери концерт био својеврсна екстаза, како за публику тако и за четири посвећена рок музичара које каријера најбољих ни после три деценије није променила.

Хетфилд је на почетку концерта поздравио публику речима: „Добро вече, Београде. Вечерас је са вама 'Металика', а надам се да сте и ви уз нас".

Касније је био задовољан реакцијом публике на песме и поручио је: „Сјајно певаш, Београде".

Између песама готово да није било паузе осим што је у једном тренутку на видео-биму приказан кратак филм о историји групе дугој 30 година и највећим успесима.

Бенд се у потпуности посветио музици, тако да није било много сценских ефеката, а ватромет је коришћен само у последње две песме, међу којима је и хит Seek and Destroy.

Регуларни део концерта завршен је око 23 сата, али су чланови групе још неколико песама свирали на бис, на захтев око 30.000 љубитеља хеви метал звука из Србије и иностранства.

Неколико хиљада људи стајало је и ван ограђеног простора на Ушћу и ту пратило концерт, с обзиром на то да је најјефтинија карта била 3.300 динара.

Чини се да смо као средина ипак другачије доживели концерт који је „Металика" одржала на Партизановом стадиону 2004. године.

Цео град је тада био у знаку „Металике", а сада, када су добри концерти такорећи постали свакодневица у Београду, прихватамо их, рекло би се, са дозом зрелости.