Читај ми!

На Ушћу се спрема хеви метал олуја!

„Металика“ други пут у Београду! Хитови са чувеног „Црног албума“ и друге песме које су обележиле каријеру хеви метал гиганта вечерас ће грмети Ушћем. Ако је судити по концерту у Прагу којим је синоћ отворена турнеја посвећена албуму из 1991. године, момци ће пред домаћу публику, али и око 30.000 гостију махом из региона, изаћи у ритму песме "Hit the Lights".

Бенд који је током 31 године каријере продао више од 100 милиона копија албума и важи за један од најбољих хеви метал састава вечерас други пут наступа у Србији.

На београдском Ушћу момци из „Металике" одсвираће бројне хитове, али оно чему се највише радује домаћа публика, али и око 30.000 гостију српске престонице, махом ватрених обожавалаца из региона, јесу песме са петог студијског албума бенда.

Без, сада већ легендарних, Enter Sandman, Sad But True и Nothing Else Matters већ годинама не пролази ниједан већи наступ групе, али будући да је популарност албума и даље толика, више од две деценије након његовог објављивања било је време да публика чује и The God that Failed, Wherewer I May Roam, Holier than Thou и, наравно, баладу The Unforgiven.

Право са аеродрома „Никола Тесла" чланови групе упутиће се на Ушће где их чека седам приколица у којима ће провести неколико сати пре концерта.

У српској престоници већ неколико дана терен се интензивно припрема за хеви метал спектакл.

Капије на Ушћу ће, према најави организатора концерта, бити отворене од 16 часова, а карте, које су у Србији продаване по најнижим ценама у Европи, одавно су распродате.

Прва предгрупа, француски метал састав „Гојира" на бину излази у 18.30, а затим, око 19.45, пред публику излази амерички хеви метал бенд "Machine Head".

Јучерашњи концерт у Прагу, први на турнеји посвећеној „Црном албуму" почео је песмом Hit the Lights, а да ли ће тако бити и у Београду публика ће сазнати већ у 21 час.

На вечерашњи концерт је забрањено уношење оружја, ланаца, ствари са металним шиљцима, хране и пића, ватромета, ласера, спрејева, навијачких труба, кишобрана и професионалне опреме за снимање.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије