Читај ми!

„Битлси“ и даље доминирају

Са четири албума међу првих 10, „Битлси“ и даље доминирају на „Топ 500“ најуспешнијих албума свих времена магазина „Ролингстоун“. Најбољи новајлија, који је на листу „улетео“ са чак три албума, је Кање Вест.

Утицајни амерички музички магазин „Ролингстоун" избацио је листу „500 најбољих албума свих времена" на којој амерички хип-хопер Кање Вест има чак три албума.

На новој листи нашла се и група „Рејдиохед" која је заступљена са два албума, док су Брус Спрингстин и Боб Дилан појачали своје присуство новим албумима.

Укупно је придодато 30 нових албума, док је исто толико отпало са листе, а међу придошлицама се посебно издваја Кање Вест са три албума - My Beautiful Dark Twisted Fantasy, The College Dropout и Late Registration који се најбоље пласирао, доспевши на 118. место.

Међу новим албумима на листи је и Funeral групе „Аркејд фајер" као и хит албум „Арктик манкиза" Whatever People Say I Am, That's What I'm Not. „Рејдиохед" се придружио овом елитном клубу са албумима Amnesiac и In Rainbows, а Џеј-Зи са The Black Album.

Нова имена на листи су и Лил Вејн са Tha Carter III и Ејми Вајнхаус са већ сада легендарним албумом Back to Black.

„Битлси" и даље доминирају у првих десет са чак четири албума - Sgt Pepper's на првом месту, Revolver на трећем, Rubber Soul на петом, а White Album на десетом месту.

„Битлси", „Ролингстонси" и Боб Дилан имају по 10 албума међу 500 најбољих свих времена, а најстарији албум на листи је Антологија америчке фолк музике (The Anthology of American Folk Music) који је објављен далеке 1952. године.

Како преноси Ројтерс, на листи је свега 40 албума који су објављени од 2000. до данас, а највише, укупно 187, је албума из 70-их година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара