Читај ми!

Београд зове!

Врели крај јуна у Београду сјајном свирком додатно ће подгрејати Џони Ротен, Ози Озборн, Слеш, Џеси Џеј, "Ugly Kid Joe", "Faith No More", "The Sisters od Mercy", "Public Enemy", који гостују на новом фестивалу "Belgrade Calling".

Нови музички фестивал под називом "Belgrade Calling" биће одржан од 27. до 29. јуна на Ушћу, а међу извођачима су већ најављени Ози Озборн, Џеси Џеј, "Faith No More", "Public Enemy", "The Sisters of Mercy", Џони Ротен, најавили су данас на конференцији за новинаре представници „Авалон продукције".

Та продукција је одлучила да раније најављени концерт Озија Озборна и пријатеља, 28. јуна, прошири на тродневни фестивал са импресивном листом извођача.

Програм првог дана отвара једини домаћи бенд на фестивалу „С.А.Р.С", након кога ће наступити једна од најутицајнијих хип-хоп група "Public Enemy".

После њиховог концерта, генерални директор „Авалон продукције" Бобан Милошески, најавио је „бенд изненађења", чије име ће објавити 10 дана уочи фестивала.

Следи Британац Егземпл, кога ове године очекују велики наступи и британска турнеја по аренама, а затим звезда вечери, тренутно међу најтраженијим младим певачицама, Џеси Џеј.

После поноћи публику очекују звезде британске електронске сцене „Орбитал", којима је ово први концерт на Балкану и том приликом представиће нови албум.

Програм другог дана фестивала већ је познат - осим Озборна и Слеша који ће као специјални гост заједно са басистом Гизером Батлером и гитаристом Заком Вајлдом одсвирати осам песама групе "Black Sabbath", наступиће и бендови "The Cult", "Paradise Lost", "Black Label Society", "Satirikon" и "Sanatorium".

Звезде треће вечери су "Faith No More" који ће ове године имати само пет до шест концерата и они наступају пре поноћног концерта познатог састава "The Sisters od Mercy", који уместо ди-џејева затварају фестивал.

Пре њих најављени су "Ugly Kid Joe" који се новим албумом враћају на сцену, затим "Horrors" - прошле године проглашен за најбољи млади бенд у Британији од стране утицајних музичких магазина.

Први пут у Београд долази Џони Ротен са "Public Image Ltd", што је према речима рок новинара Александра Жикића, „историјски догађај за Србију".

Британски рок бенд "The Darkness" следећи излази на сцену, а пре "Faith No More".

Милошески је рекао да је за људе у музици, упркос „негативној кампањи" деведесетих година, Београд био и остао центар југоисточне Европе, и да је трагедија да, поред свих инфрастуктурних услова, до сада није имао велики музички фестивал.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара