Читај ми!

„Келтси“ спремају нове песме и турнеје

На Дан Светог Патрика, али и поводом 20 година рада, „домаћи Ирци“, група „Ортодокс Келтс“, одржаће два концерта у Студентском културном центру. У плану су и турнеје по иностранству, као и снимање нових песама.

Вођа групе „Ортодокс Келтс" Александар Петровић, познатији као Аца Селтик, поводом 20 година постојања бенда каже да је све почело са пуно ентузијазма и непознаница, да ће се убудуће окренути интернационалној каријери, а на пролеће би требало да сниме и нове песме.

„Ортодокс Келтс" ће традиционално свирати на Дан Светог Патрика, 17. марта, али с озбиром на то да обележавају и 20 година каријере, одлучили су да у СКЦ-у одрже два концерта, при чему ће први бити акустичан и њему ће присуствовати само 200 људи.

„Хтели смо да се подсетимо како је то изгледало на почетку, да људима који годинама нису долазили на наше концерте, а који су били присутни на тим првим наступима, дамо нешто због чега би рекли: Хоћу поново да видим 'Ортодокс Келтс', да видим колико су се променили или нису", објаснио је Петровић у интервјуу Танјугу.

„С друге стране", додао је, „хоћемо да ове наше нове клинце, на неки начин, упознамо са почецима, да им кажемо како је то некада било, зашто смо ми то уопште почели да радимо и како смо звучали на почетку."

Аца Селтик је рекао да ће публика имати прилику да чује неке песме које никада до сада нису свирали, али не и нове ауторске, које љубоморно чувају за неки следећи период.

Серија концерата којом ће обележити 20 година каријере почиње сутра у Бањалуци, следи Нови Сад, Београд, Ниш, а потрудиће се да се у наредном периоду фокусирају на наступе по иностранству.

„Судећи по реакцијама људи из иностранства, мислим да је неопходно да се много више свира 'напољу'. Првенствено ту мислим на Европу, која је тренутно у плану, неке ствари су већ договорене. У неком ширем смислу, мислим и на Америку, док ће Ирска бити круна свега тога, оценио је Аца Селтик.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво