Читај ми!

„Бити посебан“ - 30 година

Двочасовним концертом у Хали спортова на Новом Београду „Партибрејкерси“ су обележили 30 година постојања. Око 5.000 људи заједно са фронтменом Зораном Костићем Цанетом певало је „Крени према мени“, „Лоботомија“, „Хоћу да знам“ и остале хитове чувених рокера.

Рок састав „Партибрејкерси" прославио је 30 година постојања концертом у пуној Хали спортова на Новом Београду.

Као предгрупа наступио је двојац „Мултиетничка атракција", а Зоран Костић Цане и бенд, појачан гитаристом „Великог презира" Робертом Телчером, на сцену је изашао око 21.30 дочекани громогласним аплаузом око 5.000 људи.

Цане је у препознатљивом маниру поздравио присутне и пожелео им добродошлицу на прославу рођендана, уз захвалницу што су се у толиком броју окупили.

„Баш вас има! Супер!", рекао је Цане.

Двочасовна жестока рокенрол свирка почела је првом песмом са албума Партибрејкерс I из 1985. године - Ако си, а наставили су са нумерама Земљотес, Лоботомија, Пут, Ноћас у граду.

Одсвирали су и свој први сингл 1000 година, уз Цанетову примедбу да се многи присутни нису ни родили када је он снимљен.

Прстен који дуго нису изводили, публика је са нестрпљењем ишчекивала, а у репертоар су уврстили и песму Да ли се још волимо, коју никад до сада нису свирали на концертима, па је Цане питао окупљене за мишљење, „да ли је испало добро".

Усијана атмосфера кулминирала је са хитовима Рођен лош, Хипнотисана гомила, Крени према мени када је публика, нарочито у партеру готово подивљала. Скакали су, гурали се, хорски певали, а Цане је у више наврата тражио од техничара да светло усмере ка публици како би видео коме пева.

У једном тренутку је неко упалио и бакљу у партеру, те се хала испунила димом.

На прве тактове песме Хоћу да знам, упркос данашњој владавини мобилних телефона, ипак су засветлели упаљачи, а халом се проламао познати рефрен „бити исти, бити посебан, бити слободан, бити само свој".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво