Читај ми!

Адел, скандал и музичке награде

Признање за албум године и титула соло уметнице на додели Брит награда очекивано су припали Адел. Ипак, певачицин говор остаће у сенци њеног средњег прста којим је исказала незадовољство када ју је прекинуо водитељ програма. Еду Ширану, такође, два признања. Најбоља британска група „Колдплеј“, док су „Фу фајтерси“ најбољи међународни састав.

Соул певачица Адел тријумфовала је на синоћној додели Брит музичких награда, освојивши две: за албум године и најбољу британску соло уметницу.

Како преносе агенције, други фаворит, Енглез Ед Ширан такође је освојио два трофеја, укључујући награду за најбољег британског мушког соло уметника.

Протекла година била је драматична, али и веома успешна за славну Британку. Њен други албум 21 освојио је прошле седмице шест Гремија и само у САД продат је у више од шест милиона примерака.

Певачица је, међутим, у новембру морала да оде на операцију гласних жица, али је њено моћно извођење сингла Rolling in the Deep, најпре на додели Гремија, а затим и синоћ у лондонској арени „О2" избрисало све страхове да би могла да изгуби глас.

„Била је то невероватна година", рекла је Адел док је узимала статуу од поп звезде Кајли Миног.

Адел је награду за најбољи сингл изгубила од дечачког бенда "One Direction" и њихове песме What Makes You Beautiful, али је ипак добила признање за албум године, а ту награду јој је уручио Џорџ Мајкл који се вратио на сцену после опасне упале плућа коју је зарадио у децембру.

Ипак, певачицин говор захвалности остаће у сенци њеног средњег прста којим је исказала незадовољство када ју је прекинуо водитељ програма, глумац Џејмс Корден. Организатори се, међутим, надају да реакција певачице није отишла у етар и да је већи скандал избегнут.

На синоћној церемонији одата је почаст и двема великим дивама музичке сцене којих више нема – Витни Хјустон и Ејми Вајнхаус.

Ед Ширан је тријумфовао у категоријама соло уметник и пробој године. Иако га критичари не воле, 21-годишњи кантаутор има легију обожавалаца захваљујући својим онлајн издањима и великој светској турнеји.

Примајући награде, Ширан је захвалио свом менаџеру што је „бубуљичавог, буцкастог, црвенокосог тинејџера" претворио у добитника Брит награде.

На свечаној додели, осим награђене Адел, наступили су и „Колдплеј" (Coldplay), Ширан, "Florence and the Machine", Ноел Галагер, Бруно Марс и Ријана.

Када је реч о модним акцентима, фронтмен бенда „Блур" Дејмон Олбарн одабрао је џинс, Ноел Галагер рок класику – кожну јакну, док је глумац Реј Винстон озбиљно закорачио у елеганцију и определио се за троделно одело.

Међу женама се издвојила Кајли Миног у небоплавој хаљини, интернет сензација Лана дел Реј у дугој црвеној хаљини и Флоренс Велч из групе "Florence and the Machine" у чипканој хаљини боје кајсије коју је дизајнирала Сара Бартон из куће „Александар Меквин".

„Колдплеј" је четврти пут награђен за најбољу британску групу, док су „Фу фајтерс" проглашени за најбољу међународну групу.

Бруно Марс добио је трофеј као најбољи међународни соло уметник, а у женској категорији награду је добила Ријана, други пут заредом.

Лана дел Реј проглашена је за најбољи међународни пробој, док је група „Блур" добила специјалну награду за допринос музици.

Већину Брит награда бира више од 1.000 музичара, критичара и запослених у музичкој индустрији, док неколико награда бира публика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара