Читај ми!

Путовање у еру свинга

Јединствени спој свинга и џеза четрдесетих година прошлог века одјекивао је синоћ Великом салом Центра „Сава“. Публика није хтела да се опрости од „Глен Милер оркестра“ и бурним плаузом је осим уобичајеног биса, нумере "Moonlight Serenade", измамила још три композиције.

„Глен Милер оркестар", који чини 17 чланова и који слави име познатог џезера одушевио je у среду увече љубитеље свинга и џеза у пуној Великој сали Центра „Сава".

Вече је почело уз јак аплауз, Милеровим великим хитовима Moonlight Serenade и String of Pearls.

Главни фокус програма биле су Милерове композиције и његов јединствен звук, као и омаж музичарима Вудију Херману, Каунту Басију, Харију Џејмсу и подсећању на Елу Фицџералд, једну од најбољих певачица свих времена.

Посетиоци су били у прилици током концерта, који је био подељен на два дела, да чују нумере као што су Bag'A'Bones, Little Brown Jug, Stairway to the Star, Moonlight coctail, али и легендарну Somewhere Over the Rainbow, у интерпретацији шармантне Елен Блик.

Чланови ансамбла, махом Немци и Холанђани, својим шалама и мини перформансом у више наварата изазвали су овације публике.

На крају вечери оркестар је, као што то већ традиционално ради на наступима, поново извео нумеру Moonlight Serenade, а због бурног аплауза, публици је извео на бис још три композиције.

Ансамблом је дириговао, али и свирао клавир Вил Салден, који 1990. именован за вођу „Глен Милер оркестра" за Европу.

Од тада годишње састав одржи и по 200 концерата, што их сврстава у један од најактивнијих оркестара на свету.

„Покушавамо да свирамо мелодије Глена Милера на начин на који их је он изводио. Имамо оригиналне аранжмане, али свесни смо да је прошло 70 година и не желимо да правимо копију нечега што се свирало тада. Најважније нам је да се публици то што радимо, допада", рекао је Салден.

Турнеја "In the Miller mood" је наставак турнеје "Evergreens in swing" која је постигла огроман успех, а у оквиру које је овај ансамбл током две године имао 260 наступа у 17 држава Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије