Читај ми!

На добре свирке у јануару у ДОБ

Свој први концерт у Београду хрватски хип-хопери „Ти-Би-Еф“ одржаће 27. јануара у Дому омладине. На истом месту 21. и 28. јануара дружење са публиком су заказали и домаћи састави „Самостални референти“ и „Нежни Далибор“.

Током јануара у Дому омладине наступиће домаћи ска-панк бенд „Самостални референти" и рок група „Нежни Далибор", а први пут београдској публици представиће се хрватски састав „Ти-Би-Еф" (TBF).

Једна од најбољих регионалних хип-хоп група „Ти-Би-Еф" наступиће 27. јануара у сали „Американа".

Познати су по друштвено-ангажованим текстовима песама, видео спотовима који су увек конципирани као кратки филмови, те сјајним и оригиналним наступима на којима мешају разне жанрове - од хип-хопа, регеа и даба, до фанка, рока и афро-бита.

Већ по објављивању првог албума Пинг-Понг: умјетност здравог ђира заузели су посебно место на хрватској музичкој сцени.

Критички текстови, у којима духовито коментаришу хрватско друштво, обележили су и њихове следеће албуме - Ускладимо топломјере (2000), Максон универзал (2004), Галерија Тутнплок (2007), који су одлично прихваћени од стране публике, а прошле године за „Далас рекордс" објавили су Пистаћи металик (Pistacio metallic).

На првом великом соло концерту „Самостални референти" представиће 21. јануара деби албум под називом The GreaTESTIS Hits, чије је снимање трајало четири године, а одвијало се у просторијама београдског студија „Underground".

На албуму, доступном за бесплатано преузимање са сајтова регионалног Ем-Ти-Ви-ја, налази се 19 песама, међу којима је и нумера Живот је сан.

Од окупљања 1996. овај десеточлани састав привлачи пажњу својим енергичним свиркама, али тек након скоро 16 година „рада у илегали" и неколико стотина концерата, „Самостални референти" су коначно завршили снимање првог студијског албума.

Њихов звук представља аутентичну, плесну мешавину ска и панк музике, појачану виолином и хармоником, инструментима који нису уобичајена појава у овим музичким правцима.

„Нежни Далибор" 28. јануара у Клубу ДОБ-а представиће други албум под називом Нормалан живот.

Основан као средњошколски бенд 1995. у Врању, први албум Средства и вештине, са 14 нумера, издали су тек 2008. године за продуцентску кућу „Дигимедиа".

Претходно су објавили сингл Значајан догађај на компилацији Јутро ће променити све (ПГП РТС), која је промовисала рок групе нове српске музичке сцене, а у априлу 2007. заједно са групом „Мадершип оркестра" (The Mothership Orchestra) одржали су концерт у малом клубу Дома омладине Београда пред око 400 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара