Читај ми!

„Пинк мартини“ 31. маја у Београду

Мешавина звука романтичног холивудског мјузикла из четрдесетих и педесетих година прошлог века и необичних ритмова из свих крајева света стиже 31. маја поново пред београдску публику. Од претходног сусрета са саставом „Пинк мартини“ прошло је пет година, а овај састанак биће у Београдској арени.

Амерички састав „Пинк мартини" наступиће на концерту у Београдској арени, 31. маја у организацији "Југоконцерта" и "Арене Београд".

Оркестар који проналази инспирацију у романтичним холивудском мјузиклу наступиће у Београду други пут, а након паузе од пет година.

Група постоји од 1994. године, када је Томас Лаудердејл, класични пијаниста и харвардски дипломац, окупио музичаре како би изводили музику у политичким, хуманитарним и другим медијским кампањама.

Публици се веома свидела њихова верзија популарних песама и зато су наставили по истом рецепту.

Данас група има 12 чланова и сарађивала је са тридесет светских оркестара, укључујући и вишеструке наступе са Филхармонијом Лос Анђелеса, Националним симфонијским оркестром Америке и Би-Би-Сијевим концертним оркестром.

Њихови ангажмани укључују и концерте у Карнеги холу и Музеју савремене уметности (МОМА) у Њујорку.

Са првим албумом Симпатик из 1997. године, постају међународни феномен, а са другим Hang on Little Tomato из 2004. године, доспели су на прво место интернет листе најпродаванијих албума.

Овај бенд негује, пре свега, карактеристичне обраде песама других аутора уз додавање цитата и референци из других музичких жанрова као што је класична камерна, кубанска, бразилска музика са јаким призвуком париских кафеа.

Ипак, њихова оригинална нумера Sympathique коју су отпевали на француском језику, постала је један од највећих сензација у Француској и номинована је за песму године.

Песме „Пинк мартинија" биле су у филмовима као што су In the Cut, Nurse Betty, Josie and the Pussycats, Tortilla Soup, Shanghai Kiss, Mary and Max, и Господин и госпођа Смит, као и у серијама Dead Like Me и Сопранови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара