Читај ми!

Нина Бадрић на „Еуросонгу“

Уредништво ХРТ-а одлучило је да ове године промени концепт избора представника за „Еуросонг“ и директно позвало једног извођача који ће певати за Хрватску у Азербејџану - Нину Бадрић.

Певачица Нина Бадрић представљаће Хрватску на такмичењу за „Песму Евровизије" у мају, у главном граду Азербејџана, Бакуу, наведено је на сајту Хрватске радио-телевизије (ХРТ).

ХРТ је одлучио да се ове године представник на „Еуросонгу" не бира на музичком Фестивалу „Дора", већ да директно позову једног извођача који ће затим са својим ауторским тимом понудити песму.

Уредница Забавног програма ХТВ-а Елизабет Хомси изјавила је да се при избору представника Хрватске на највећем европском музичком такмичењу водило рачуна да то не буду извођачи који су већ победили на „Дори" и који су били на „Песми Евровизије".

„Циљ је био одабрати урбани музички стил, јаког рецентног извођача, квалитетан и снажан вокал, а Нинина биографија сама за себе говори зашто је изабрана баш она", додала је Хомси.

Концепт Фестивала „Дора", који ће бити одржан почетком марта, ове године због одлуке ХРТ-а биће другачији и предвиђа две вечери.

Прве фестивалске вечери биће представљени сви победници тог фестивала у последњих 19 година, а гледаоци ће изабрати „најбољу Дору", док ће друге вечери Бадрићева приредити шоу и премијерно извести песму са којом ће представљати Хрватску на „Песми Евровизије".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара