Читај ми!

Винил није мртав!

Трећу годину заредом најпродаванији винилни албум у САД је чувени "Abbey Road" групе „Битлс“, са 41.000 примерака. Групе "Mumford and Sons", са албумом "Sigh No More", и "Radiohead", са актуелним издањем "The King Of Limbs", заузеле су друго, односно треће место.

Чувени албум групе „Битлс" (The Beatles) - Abbey Road, трећу годину заредом је најпродаванији винилни албум у САД, пише магазин Њу мјузикал експрес (NME).

Према подацима агенције "Nielsen SoundScan", у току 2011. године продата је 41.000 примерака тог албума у Америци, а претходне две године у 35.000 (2010) и 34.800 (2009) примерака.

"Mumford and Sons" са албумом Sigh No More, и "Radiohead" са актуелним издањем The King Of Limbs, заузели су друго, односно треће место са продатих 26.800, односно 20.800 примерака.

На четвртом месту је Адел са албумом 21 који је продат у 16.500 примерака. Њен албум је иначе у протеклој години био најпродаванији албум у САД, независно од формата издања.

У међувремену, лондонски "Abbey Road Studios" где су „Битлси" снимили свој албум, отвориће врата свог „Студија два" за посетиоце, 10. марта, поводом 80-годишњице рада студија.

Том приликом биће приређена аудио-визуелна презентација под називом „80 година снимања у "Abbey Road Studios" (80 Years of Recording at Abbey Road Studios), која ће обухватити фотографије, филм и аудио материјал.

Биће представљени снимци које су начинили сер Едвард Елгар, група "The Shadows", Питер Селерс, Хелен Шапиро, "Pink Floyd", "The Hollies", "The Zombies" и Кејт Буш, као и музика за филмове Ратови звезда, Хари Потер и Господар прстенова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије