Читај ми!

„Ван Хејлен“ наступио у старом саставу

Све је синоћ прштало у препуном њујоршком кафеу „Ва“ када је, „после сто година“, група „Ван Хејлен“ засвирала своје хитове са Дејвидом Ли Ротом на челу. Познати певач признао да је био нервозан као „никада до сад“.

Поново окупљена хард рок група „Ван Хејлен" (Van Halen), са певачем Дејвидом Ли Ротом у постави, наступила је у монденском кафеу у њуjоршком Гринич вилиџу са својим највећим хитовима, као што су Jump и Panama.

Публика, коју су чиниле познате личности и селектована група новинара, гурала се у кафеу „Ва" да види Рота, гитаристу Едија ван Хејлена, његовог брата Алекса на бубњевима и Едијевог сина Волфганга, који свира бас.

Рот је изјавио да је био нервознији пред овај наступ него пред било који концерт Ван Хејлена у њујоршком "Медисон сквер гардену".

Група „Ван Хејлен" ће 7. фебруара објавити нови студијски албум A Different Kind оf Truth, први са Ротом након бестселер албума "1984" из исте године.

То ће, истовремено, бити први студијски албум „Ван Хејлена" од 1998. године. Група је најавила да ће у фебруару кренути на турнеју.

Ли Рот, Хагар, Чероне... Ли Рот 

„Ван Хејлен" је са Дејвидом Лијем Ротом објавио шест високотиражних албума, од којих су дебитантски Van Halen (1978) и 1984 продати у по више од 10 милиона примерака само у САД.

Рот је после "1984", где се налази мегахит Jump, напустио групу, а заменио га је Семи Хагар, с којим је бенд наставио да ниже велике америчке успехе све до 1995. године.

Последњи албум Van Halen III (1998) снимљен је са певачем Геријем Черонеом, некадашњим чланом групе "Extreme" и није се продавао нарочито добро.

У међувремену се Семи Хагар враћао у групу, као и Дејвид Ли Рот – за потребе једне нове песме на компилацији Best оf Volume I (1996).

Рот је званично поново у групи од 2006. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије