Читај ми!

Спектакуларно 350. извођење представе „Цигани лете у небо" у Позоришту на Теразијама

Представа „Цигани лете у небо" изведена је 27. априла 350. пут у Позоришту на Теразијама. Они који су имали среће да присуствују овом јубилеју кажу да је било спектакуларно. А спектакл се тек очекује 19. и 20. маја за када је заказано „Вече мјузикла на Теразијама".

„Било је веома емотивно“, рекла је Оливера Бацић Драгичевић која је у поставку представе као глумица ушла после 17 година њеног извођења, и која је у улози Раде. „Трема није постојала, само велико узбуђење и радост што сам постала део те приче“, додала је глумица.

„Позориште на Теразијама је младост, младост је нешто што треба сваком позоришту. Младости треба дати прилику, позориште зависи од младих људи“, истакао је В.Д. директора Позориша на Теразијама Раде Марјановић, и додао да се ни „без искуства не може“.

Иначе, представа Цигани лете у небо се игра дуги низ година, следеће године се обележава две деценије њеног извођења, а и даље се тражи карта више.

Позориште на Теразијама изводи представе са лиценцом које су у светском врху.

„Људи не знају, ми смо једино позориште у свету које игра ту врсту мјузикала… Замислите - Фантом из опере, Мама миа, Неки то воле вруће… Ми играмо то сваке вечери. На Бродвеју, или било где у свету те представе се играју по годину, две, три, десет, двадесет, али сваког дана и само једна представа. А замислите ми, један колектив од стотину људи, да одигра све те представе у једном месецу. Па Београд и Србија стварно не знају шта имају… Зато су нама позоришта пуна“, испричао је Марјановић.

За 19. и 20. мај ансамбл Позоришта на Теразијама припрема „Вече мјузикла на Теразијама". Биће изведене најатрактивније нумере из бројних мјузикала из досадашњег репертоара.

На сцени ће бити стотине извођача и то ће бити спектакл у правом смислу те речи, рекао је Марјановић који је најавио и премијеру представе рађене по делу Педра Алмодовара - Жене на ивици нервног слома.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије