Како се некада котрљало по Београду – изложба о историјату аутомобилизма стиже на Сењак

Изложба о историјату београдског аутомобилизма биће отворена у четвртак 5. октобра од 18 часова у Кући краља Петра на Сењаку. Посетиоци ће, између осталог, моћи да виде никад раније публиковане фотографије које приказују развој свих превозних средстава у Београду – од бицикла и мотора преко трамваја и аутобуса, до речног саобраћаја.

Изложба "Београд на точковима" сели се из Ранчићеве куће у Гроцкој у Кућу краља Петра на Сењаку. Организатори саопштавају да ће изложба бити обогаћена са више од 200 додатних, углавном никад раније публикованих фотографија, као и да ће "изложбене витрине бити пуне изненађења".

Изложбу, уз помоћ Секретаријата за културу, организују администратори Фејсбук групе Био једном један Београд, а реч је о четвртој изложби за годину дана.

Прва је отворена прошле јесени, такође на Сењаку, а дочарала је живот Београђана пре рата, док посетиоци Калемегдана још могу видети изложбу "Стазама предака" код Великих степеница. 

Изложба "Београд на точковима" биће отворена у Кући краља Петра на Сењаку (Васе Пелагића 40) у четвртак 5. октобра у 18 часова.

"Дођите у четвртак на отварање изложбе 'Београд у покрету' да још једном завирите у приватне колекције уредника групе Био једном један Београд и породичне албуме наших пратилаца. Радујемо се новом дружењу", поручују организатори.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара