Читај ми!

Куда иде Џејмс Бонд након Данијела Крејга

Продуценти откривају да још није почео рад на поновном развоју лика Џејмса Бонда након завршетка ере Данијела Крејга. Ова вест стиже након што је Барбара Броколи најавила да ће нова авантуристичка серија о чувеном агенту "007’s Road to a Million", помоћи да се утоли глад обожавалаца франшизе.

Прошле су две године откако је Данијел Крејг одложио свој пиштољ и сат марке „Омега”, то јест од изласка филма Нема времена за умирање. Али обожаваоци најпознатијег агента, који очајнички желе да знају ко ће бити следећи 007, мораће још дуго да чекају до следећег „мешаног, не мућканог“ коктела акције, завођења и мистерије.

Продуценткиња Барбара Броколи каже да ауторе очекуједуг пут“ пре него што се познати лик „поново осмисли за следеће поглавље“ и да руководиоци „нису ни започели“ процес модернизације франшизе.

Броколијева је додала да ће следећи филм морати да испрати све промене које су се десиле на планети током две деценије Крејгове ере и истакла да је Џејмс Бонд у прошлости често изнова осмишљаван.

„Сетимо се филма Златно око када су сви говорили ‘Хладни рат је готов, зид је готов, Бонд је мртав, нема потребе за Бондом, цео свет је у миру и сада нема зликоваца’ – о колико су само били у заблуди“, рекла је продуценткиња, додајући да је модернизација неопходна кад год нови глумац игра једну од најпознатијих улога светске кинематографије.

Са Крејгом су „хтели да се фокусирају на то како би изгледао херој 21. века“.

Данијел нам је дао могућност да истражимо емоционални живот лика… и такође је свет био спреман за то. Мислим да ови филмови одражавају време у коме се налазе, а пред нама је велики, велики пут да га поново осмислимо за следеће поглавље, а ми нисмо ни почели са тим“, нагласила је Барбара Броколи.

Говорећи о новој Амазоновој серији на тему Бонда названој 007’s Road to a Million (Пут агента 007 ка милиону), за коју је рекла да је „лепа, забавна ствар коју треба радити у међувремену“ и да ће, нада се, помоћи обожаваоцима да утоле глад за чувеном франшизом.

Броколијева и њен полубрат Мајкл Вилсон били су укључени у кастинг за авантуристичку серију о девет парова обичних људи који трпе физичке и психолошке изазове на локацијама карактеристичним за Бонда како би освојили милион фунти.

Ово је први пут да је бренду Бонд дозвољено да буде коришћен у телевизијском програму без сценарија, али да садржи мелодију филма, легендарну сценографију и лик.

На питање да ли можда постоје планови и за друге ТВ програме на тему Џејмса Бонда, Броколијева истиче да је фокус на снимању играних филмова: 

Када започнемо рад на филму о Бонду то нам одузима пуну пажњу три или четири године. Правимо филмове о Бонду за велика биоскопска платна и све што се тиче филмова о Бонду је да би публика видела широм света у том формату, тако да нисмо желели да радимо ништа за телевизију.

Амазонова серија има „исти етос херојства, храбрости и моралне чврстине као у филмовима“, каже Барбара Броколи и додаје да је у питању добра забава и то баш онаква каква је људима потребна.

Мајкл Вилсон наглашава да је ТВ серијал направљен за ширу популацију, али да ће обожаваоци Бонда моћи у њој да пронађу посластице за себе.

Британски културни идентитет који је нераскидиво повезан са Бондом такође је био важан део при избору такмичара, који ће показати, а у томе предњаче браћа из јужног Лондона, „веома британски смисао за хумор.

Барбара Броколи, чији је отац био главни продуцент Бонда Алберт „Каби“ Броколи, нада се да ће бити верзијâ серије и у другим земљама: „Још нисмо сасвим стигли дотле, али волела бих да видим различите верзије широм света из Африке, Индије и Азије.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара