Читај ми!

Миодраг Драгичевић први добитник награде „Небојша Глоговац“

Први добитник награде која носи име Небојше Глоговца је Миодраг Драгичевић. Позоришна публика дивила му се у представи „Лоренцачо“, а телевизијску је очарао у серији „Чизмаши“. Заблистао је недавно и у епизодној улози у „Јужном ветру“.

Миодраг Драгичевић први добитник награде „Небојша Глоговац“ Миодраг Драгичевић први добитник награде „Небојша Глоговац“

Поводом Дана Југословенског драмског позоришта, Миодрагу Драгичевићу је уручена награда Небојша Глоговац“ за изузетну уметничку креацију младог глумца, која је ове године додељена први пут.

Драгичевићу је награда „Небојша Глоговац“ припала за улогу Каспара у истоименој представи, за коју је добио и годишњу награду ЈДП, награду за лепоту говора, као и награду „Бранка и Млађа Веселиновић“ Фондације ЈДП за најбоље глумачко остварење на сцени овог позоришта у 2019. и 2020. години.

Драгичевић је рођен 1994. године и пошто је напустио спортску каријеру, посветио се глуми и завршио Факултет драмских уметности у Београду у класи професорке Биљане Машић. На телевизији је прву улогу одиграо 2015. године у серији Чизмаши, где је тумачио Жику Курјака. Од 2019. је стални члан ансамбла Југословенског драмског позоришта.

Гостујући у Београдској хроници, Марко Драгичевић наводи да су му мотив жеље и циљеви које је сам себи поставио у глави.

„Нисам поставио границе већ гледам да их некако ширим и да их стално прелазим. Кад год се постави нека нова граница испред мене, настојим да је пређем и да некако те снове и циљеве које имам у глави, можда једнога дана испуним и остварим. А циљеве сам поставио оног дана када сам сазнао да сам примљен на Академију“, наводи Драгичевић.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије