„Отворена“ од 29. септембра у биоскопима

Филм „Отворена“ Момира Милошевића биће од 29. септембра на редовном репертоару домаћих биоскопа, а радња филма је окренута сазревању недозвољеног односа две пријатељице из школе, Саре и Алисе. Њихово пријатељство наилази на чудан и нагли крај, након што Сара својој најбољој другарици исповеди своје пориве који премашују жеље тела.

Под притиском околине, Алиса постаје отуђена, остављајући Сару да се бори са кошмарном усамљеношћу и репресијом, која поприма монструозан облик.

Цео филм је испричан из перспективе Саре, девојке фрустриране због средине и околности које јој не дозвољавају да у потпуности испољи осећања, чак ни онда када је то саставни део тинејџерског преиспитивања самог себе.

Као сценариста и редитељ, Момир Милошевић, у свом дебитантском остварењу, демонстрира да нешто тако нетакнуто и савршено као што су искрене људске емоције може да се окарактерише као погрешно и да проузрокује слом особе која није спремна да такве емоције прихвати.

Осим главних глумица, Јелене Пузић и Милене Ђуровић, појављују се и Јелена Ангеловски и Сава Кесић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије