Српска премијера филма о једној од најконтроверзнијих личности 21. века

Нови филм Оливера Стоуна „Сноуден“ биће премијерно приказан 28. септембра у биоскопу „Синеплекс“ у тржном центру „Ушће“, а филм ће бити на редовном репертоару већ од наредног дана. Главне улоге поверене су Џозефу Гордону Левиту, који тумачи Едварда Сноудена и Шајлин Вудли, којој је припала улога његове девојке, Линдзи Милс.

У филму значајне улоге имају и Закари Квинто, Том Вилкинсон, Николас Кејџ, Рис Ајфанс, Мелиса Лео и Скот Иствуд.

Од троструког добитника Оскара, Оливера Стоуна, стиже узбудљив лични поглед на једну од најконтроверзнијих личности 21. века, човека који је одговоран за најдубљи сигурносни пробој у обавештајној историји САД.

Едвард Сноуден 2013. године мирно напушта свој посао у Националној безбедносној агенцији и одлази у Хонгконг да се нађе са новинарима Гленом Гринволдом (Закари Кинто) и Хуаном Мекаскилом (Том Вилкинсон) као и камерманком Лором Путром (Мелиса Лео) како би обелоданио сајбер надзорне програме америчке владе.

Као извођач строго поверљивих радова с врхунским умећем програмирања, Ед је открио да се сакупља много података о праћењу разних видова комуникације, не само страних влада и терористичких група, већ и обичних Американаца.

Разочаран у свој посао у обавештајној служби, Сноуден почиње брижљиво да сакупља стотине хиљада тајних докумената који ће разоткрити до детаља сваку злоупотребу положаја. Остављајући за собом дугогодишњу девојку Линдзи Милс, Ед налази храбрости да поступи у складу са својим принципима.

Сноуден отвара врата неиспричане приче о Едварду Сноудену, истражујући силе које су претвориле тог конзервативног младог патриоту који је здушно служио својој земљи у највећег узбуњивача и поставља провокативна питања о томе чијих смо слобода спремни да се одрекнемо да би нас наша влада заштитила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије