Нови филм Младена Ђорђевића „Сумрак у бечком хаустору“

Након вишегодишње редитељске паузе, коју је провео бавећи се ФЕСТ-ом на позицији једног од селектора, Младен Ђорђевић, аутор остварења „Живот и смрт порно банде“ и "Made in Serbia", враћа се на филмску сцену најновијим дугометражним филмом – „Сумрак у бечком хаустору“.

Нови филм Младена Ђорђевића „Сумрак у бечком хаустору“ Нови филм Младена Ђорђевића „Сумрак у бечком хаустору“
Сумрак у бечком хаустору, који се тренутно налази у фази монтирања, бави се нашим људима који живе на релацији између Беча и простора бивше Југославије. Road movie о путницима који не живе ни на почетној ни на крајњој дестинацији већ су вечито негде између, односно на путу, што их временом чини странцима и у туђини и у свом завичају.

Главни јунак филма је Дарко Марков, бечки таксиста, писац и песник, који возећи се улицама Беча проналази додатну инспирацију за свој роман о тешком животу балканских гастарбајтера.

Након доброг одјека романа и монодраме, наш главни јунак доноси одлуку да оде корак даље и то искуство преточи и у позоришну представу, а улоге повери аутентичним актерима, дакле онима о којима је већ писао у роману, који ће у представи заправо играти сами себе.

Тежину живота у туђини Дарко и пријатељи желе да победе уметничким ангажманом, тиме проналазећи уточиште од сурове стварности.

Инсипрацију за овај пројекат редитељ Младен Ђорђевић је нашао када је прочитао роман и одгледао монодраму Дарка Маркова Сумрак у бечком хаустору, који су му били одличан увод и водич кроз свет гастарбајтера, а у коме срећемо егзотичне ликове попут врачара, таксиста, грађевинаца, разних усамљеника који живе на ивици, од данас до сутра, покушавајући да опстану далеко од завичаја.

Ђорђевић се потписује и као сценариста, а филм је подржао и Филмски центар Србије. „Ал Џазира Балканс“ је копродуцент, док је дистрибутер остварења „Мегаком филм“. "Корона филм" и "Синамон" продукција из Београда су продуцентске куће које стоје иза овог пројекта.

Сумрак у бечком хаустору, филм који нам свет гастарбајтера представља на другачији начин, у биоскопе долази почетком следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара