Циклус немачких филмова на РТС-у

У циљу културне размене, немачка мрежа јавних сервиса АРД, посредством Амбасаде Савезне Републике Немачке, поклонила је Радио-телевизији Србије осам ТВ филмова крими-жанра. Реч је о веома популарном формату у Немачкој, са дугом традицијом.

Никола Попевић, одговорни уредник филмског и страног серијског програма, истиче да РТС као јавни емитер увек тежи да својој публици представи нов и узбудљив садржај.

„То је просто наша обавеза. Важно је нагласити да су немачки ТВ крими-филмови потпуна новина за наше гледаоце и са великим задовољством најављујем да ће, почев од сутра, у наредне две недеље том формату бити посвећен велики део нашег филмског програма. Надамо се да ће тај догађај бити не само наставак традиционалне немачко-српске културне размене већ и да ће је на неки начин проширити“, открива уредник Попевић.

Осим што се могу сврстати у крими-жанр, филмови покривају различите теме и случајеве – од истинитих прича па до оригиналних сценарија, од епоха до савременог доба. РТС ће приказати осам остварења најновије продукције и гледаоци у Србији моћи ће да се упознају са занимљивим форматом који већ скоро пола века остварује изузетну гледаност у Немачкој.

Тим поводом, амбасадор Немачке у Србији Аксел Дитман изјавио је да је веома узбуђен због тог вида сарадње између РТС-а и АРД-а.

„Ови филмови имају дугу традицију у Немачкој, веома су омиљени и на овај начин нам је пружена могућност да јавности у Србији покажемо шта је то Немцима занимљиво, узбудљиво, шта су наша интересовања. Изузетно нам је драго да се ови филмови приказују на немачком језику уз титловање, пошто је немачки језик у Србији други језик који се учи у школама и ван њих, и надам се да ће кроз ове филмове број оних који желе да се упознају са немачким језиком и културом и даље расти“, истиче амбасадор Дитман.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара