Девет филмова у програму другог дела Фестивала европског филма

Други део петог Фестивала европског филма, у организацији Делегације Европске уније у Србији, ЕУ Инфо центра и седам локалних градова-партнера почиње данас и трајаће до 4. новембра.

Прилику да у склопу јесењег дела Фестивала европског филма гледа филмове из Белгије, Естоније, Италије, Португала, Данске, Кипра, Румуније, Литваније и Мађарске имаће грађани Шапца, Лесковца, Пријепоља, Прокупља, Обреновца, Ужица и Неготина.

Биће приказано девет филмова – осам играних и један документарни, а све пројекције су бесплатне.

На програму ће бити остварења Деца славе (Мађарска), Залудност живљења (Белгија), Изнад улице испод воде (Данска), Опуштено (Италија), Excursionist (Литванија), Необичан случај Анђелике (Португал), Ја сам стари комуниста (Румунија), као и Демоде (Естонија) и Блок 12 (Кипар).

Пројекције почињу у Шапцу, а следе од 26. септембра Лесковац, Пријепоље (3. октобар), Прокупље (10. октобар), Обреновац (17. октобар), Ужице (24. октобар) и Неготин (31. октобар).

Делегација Европске уније подржава многобројне културне манифестације у Србији, међу којима су Београдски фестивал игре, фестивал „Гитар арт“, „Егзит“, „Нишвил“, „Грин фест“, НОМУС, „Белгрејд ајриш фестивал“, Фестивал позоришта за децу и многе друге, чиме показује своју наклоност ка интеркултурном дијалогу и културној размени, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара